Ο Μάκης Τσίτας στα deTalks του deBόp.gr

Ο Μάκης Τσίτας στα deTalks του deBόp.gr

Τα deTalks του deBόp.gr ολοκληρώνονται για αυτή τη σεζόν την Τετάρτη 3 Ιουνίου, live από το instagram του deBop.gr με καλεσμένο τον αγαπημένο συγγραφέα Μάκη Τσίτα.

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε στα Γιαννιτσά, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Το 2014 τον γνώρισε και το βιβλιόφιλο κοινό της Ευρώπης- κέρδισε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature) για το μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός». Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες, ενώ ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία και σε αθηναϊκή σκηνή. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που έργο του ανέβηκε στο θέατρο. Έργα του έχουν σκηνοθετήσει σπουδαίοι Έλληνες  κι όχι μόνο δημιουργοί (Ρούλα Πατεράκη, Έρση Βασιλικιώτη, Σοφία Καραγιάννη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Taru Makela, Alexandru Mazgareanu). Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά, με τη στιχουργική, ενώ παράλληλα είναι ο υπεύθυνος του πολιτιστικού ιστότοπου Diastixo.gr.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο του για ενήλικες με τίτλο «Πέντε στάσεις» (εκδ. Μεταίχμιο, 2020), μια ιστορία μιας γυναίκας και της σχέσης της με τα λεωφορεία. Και τη ζωή.

Αλήθεια πώς είναι για έναν συγγραφέα να μη μπορεί να επικοινωνήσει με το αναγνωστικό κοινό του; Μπορεί μια υγειονομική κρίση να αποτελέσει εφαλτήριο δημιουργίας;

Αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ώρα 18:00.

---

Για τα deTalks:

Ένα μισάωρο, άντε μια ώρα με τους αγαπημένους μας.
Οι άνθρωποι είναι εδώ ο ένας για τον άλλο ανεξαρτήτως συνθηκών.
Κι έτσι, στο deBόp, κι ένω έχουμε περιορίσει τις επαφές μας με τους «δικούς» μας ανθρώπους σύμφωνα με τις παγκόσμιες οδηγίες, εγκαινιάζουμε έναν νέο τρόπο συνάντησης μαζί τους.
Κάθε Τετάρτη, λοιπόν, ημέρα που παραδοσιακά ξεκινά για εμάς η πολιτιστική εβδομάδα, σας παρουσιάζουμε τα deTalks. Έναν κύκλο συζητήσεων, με αρκετό χιούμορ και αισιοδοξία, για όλα όσα συμβαίνουν και κυρίως όλα όσα περιμένουμε.

Το ραντεβού δίνεται στο instagram page μας (https://www.instagram.com/debop.gr/) στις 6 το απόγευμα.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι που βλέπουμε στο θέατρο, στις μουσικές σκηνές, άνθρωποι που διαβάζουμε τα βιβλία τους κι άλλοι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, υπεύθυνοι πολιτιστικών παραγωγών και άλλων τομέων.

Στόχος μας, να μεταδοθεί το μήνυμα πως τα πάντα, πάντα προχωρούν και πως είμαστε εδώ, παρέα να τα ζήσουμε.

Όχι άλλη μια συζήτηση για το τι κάνουμε στην καραντίνα, λοιπόν.
Τα deTalks είναι διαδραστικές κουβέντες για όλα όσα ονειρευόμαστε – για τον πολιτισμό που επιβιώνει και μας δίνει ανάσες!

---

Στα deTalks έχουν ήδη λάβει μέρος η Λίλα Μπακλέση, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Μιχάλης Συριόπουλος.

Οικοδέσποινες των deTalks θα είναι οι Όλγα Μπιάγκη και Μαντώ Χαντζή από το deBόp, ενώ την επιμέλειά τους έχει αναλάβει η Έφη Χρυσού.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.