Ο Πέτρος Κλαμπάνης στα deTalks του deBόp.gr

Ο Πέτρος Κλαμπάνης στα deTalks του deBόp.gr

Μετά τους «κάτω απ' τ' αστέρια» (Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής) τα deTalks του deBόp.gr (IG @debop.gr) συναντούν την Τετάρτη 13 Μαΐου, τον Πέτρο Κλαμπάνη (www.petrosklampanis.com / IG @petrosklampanis), τον μουσικό από τη Ζάκυνθο, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη, κερδίζοντας, μέσα από τις κυκλοφορίες και τις ζωντανές του εμφανίσεις, την αγάπη και την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού σε όλο τον κόσμο.

«Ένας αξιοθαύμαστος δεξιοτέχνης μουσικός και δημιουργός» 
(JazzTimes)

«Ένας καλλιτέχνης που πάντα μιλάει από καρδιάς»
(Downbeat)

Τον περασμένο Οκτώβριο, κυκλοφορησε την τέταρτη δισκογραφική δουλειά του, “Irrationalities”, με το γνωστό Γερμανικό jazz label Enja. Για τη συγκεκριμένη ηχογράφηση επέλεξε ένα μικρό μουσικό σχήμα (piano trio) και συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Eυρωπαίους μουσικούς: τον πιανίστα Kristjan Randalu από την Εσθονία και τον κρουστό και ντράμερ Bodek Janke από την Πολωνία, με έδρα το Βερολίνο. Το Irrationalities έχει ήδη κερδίσει ευρεία αναγνώριση από κοινό και κριτικούς, ενδεικτικά αναφέρονται τα βραβεία που έλαβε στην πρόσφατη απονομή των The Independent Music Awards: το βραβείο «Jazz Producer» για τη συνολική παραγωγή του άλμπουμ και τα «Jazz Instrumental» & «Vox Pop / Jazz Instrumental» για το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, «Easy Come, Easy Go».

Ο Κλαμπάνης, ένας πολίτης του κόσμου, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και διαρκείς μετακινήσεις σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, μιλάει μέσα απο το τελευταίο άλμπουμ του για την πραγματικότητά του. Tο πώς είναι δηλαδή να ζει κάποιος ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, αλλά και να “βρίσκεται συνεχώς ψηλά στον αέρα, πετώντας από πόλη σε πόλη”. 
Μια πραγματικότητα που ανατράπηκε ξαφνικά από την εξάπλωση του Covid19 φέρνοντας και σε εκείνον, όπως σε όλους, μια υποχρεωτική παύση.
Τους δυο τελευταίους μήνες μένει σπίτι και εργάζεται για την προετοιμασία τριών νέων projects.

Ραντεβού μαζί του λοιπόν, στις 18:00 το απόγευμα αυτής της Τετάρτης από το instagram του deBop (https://www.instagram.com/debop.gr/).

---

Για τα deTalks:

Ένα μισάωρο, άντε μια ώρα με τους αγαπημένους μας.
Οι άνθρωποι είναι εδώ ο ένας για τον άλλο ανεξαρτήτως συνθηκών.
Κι έτσι, στο deBόp, κι ένω έχουμε περιορίσει τις επαφές μας με τους «δικούς» μας ανθρώπους σύμφωνα με τις παγκόσμιες οδηγίες, εγκαινιάζουμε έναν νέο τρόπο συνάντησης μαζί τους.
Κάθε Τετάρτη, λοιπόν, ημέρα που παραδοσιακά ξεκινά για εμάς η πολιτιστική εβδομάδα, σας παρουσιάζουμε τα deTalks. Έναν κύκλο συζητήσεων, με αρκετό χιούμορ και αισιοδοξία, για όλα όσα συμβαίνουν και κυρίως όλα όσα περιμένουμε.

Το ραντεβού δίνεται στο instagram page του deBop.gr (https://www.instagram.com/debop.gr/) κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι που βλέπουμε στο θέατρο, στις μουσικές σκηνές, άνθρωποι που διαβάζουμε τα βιβλία τους κι άλλοι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, υπεύθυνοι πολιτιστικών παραγωγών και άλλων τομέων.

Στόχος μας, να μεταδοθεί το μήνυμα πως τα πάντα, πάντα προχωρούν και πως είμαστε εδώ, παρέα να τα ζήσουμε.

Όχι άλλη μια συζήτηση για το τι κάνουμε στην καραντίνα, λοιπόν.
Τα deTalks είναι διαδραστικές κουβέντες για όλα όσα ονειρευόμαστε – για τον πολιτισμό που επιβιώνει και μας δίνει ανάσες!

---

Τη σκυτάλη θα πάρουν τον επόμενο καιρό, ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας, ο ηθοποιός Μιχάλης Συριόπουλος κι η τραγουδοποιός Nalyssa Green και η λίστα των καλεσμένων αναμένεται μακριά και γεμάτη ενδιαφέρον!

Οικοδέσποινες των deTalks θα είναι οι Όλγα Μπιάγκη και Μαντώ Χαντζή από το deBόp, ενώ την επιμέλειά τους έχει αναλάβει η Έφη Χρυσού.

Υ.Γ. Αν θέλετε να μας προτείνετε ανθρώπους που σας έχουν λείψει και θέλετε να φιλοξενήσουμε, στείλτε μας email στο info@debop.gr με τίτλο «deTalks».

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.