Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μάκης Τσίτας, «Πέντε Στάσεις» | Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Μάκης Τσίτας, «Πέντε Στάσεις» | Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για κάποιον πέντε στάσεις ενός λεωφορείου μπορεί να περικλείουν όλη του τη ζωή. Η κυρία Τασούλα πέρασε όλο της το βίο μέσα σε μία μόνο διαδρομή: Αγία Βαρβάρα Τούμπας - ΑΧΕΠΑ με το 14! 

Τον ερωτεύτηκε αλλά την ερωτεύτηκε περισσότερο κι έκανε τα πάντα για να την κατακτήσει. Και τα καταφέρε έπειτα από μεγάλη προσπάθεια να βάλει το απείθαρχο πνεύμα της μέσα στην συζυγική-οικογενειακή ζωή. Και την εγλώβισε για πάντα μέσα σε μια αλήθεια που ουδεμία σχέση είχε με τον ερωτευμένο άνδρα που είχε γνωρίσει...

Όμως η κα Τασούλα έκλεισε τη ζωής της μέσα στο δικό της μικρόσκοσμο για να αναθρέψει και να δώσει φτερά στα δικά της παιδιά. Προστάτευσε εκείνα και άφησε τη δική της ζωή στην άκρη. Με έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο σε ηλίκια, αψύ, προσβλητικό, με παράλληλες σχέσεις, χωρίς κανένα σεβασμό στην οικογένειά του η κα Τασούλα άντεξε τα πάνδεινα για να μπορέσει να προχωρήσει.

Καταπίεση, ενδοοικογειακή βία, αδιέξοδο. Μέσα από το τσαγανό και τις μικρές αλλά αναγκαίες επαναστάσεις της η μάνα έδωσε στα παιδιά το έναυσμα να πετάξουν μακριά και να ζήσουν ό,τι εκείνη στερήθηκε. Αλλά επειδή η ζωή είναι μία και μικρή θα δώσει στην κα Τασούλα την ανταμειβή της έστω και τελευταία στιγμή.

Ένας μονόλογος που διαβάζεται απνευστί, μια ιστορία ζωής από αυτές που πολλές γυναίκες βιώνουν ή έχουμε ακούσει... Μια μάχη για ζωή, αξιοπρέπεια, θάρρος. Από την υπέροχη πένα του Μάκη Τσίτα!

 

 

 

 

 

Μάκης Τσίτας, «Πέντε Στάσεις»

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελ. 80

Αθήνα 2019

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.