Εσύ ξέρεις ποιοί είναι οι «Πράκτορες του Πλανήτη»;

Εσύ ξέρεις ποιοί είναι οι «Πράκτορες του Πλανήτη»;

Μόλις ήρθε η κατάλληλη στιγμή να σου συστήσουμε επίσημα τους πιο διάσημους, ατρόμητους, μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη! Σίγουρα κάτι θα έχεις δει και διαβάσει παλαιότερα (και συγκεκριμένα εδώ και εδώ) αλλά τώρα ήρθε η στιγμή που θα σου τα περιγράψουμε όλα αναλυτικά!

 

Κυκλοφορούν πάρα πολλές φήμες όπως καλά θα έχεις ακούσει, σχετικά με το ποιοί κρύβονται πίσω από τα μεγάλα, μαύρα, πρακτορικά καπέλα. Δώσε μεγάλη προσοχή σε όσα θα ακούσεις γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδεδειγμένα είναι εχθροί! Πιο συγκεκριμένα: Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη-κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009, με στόχο την δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών. Με πρωτοποριακό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, στοχεύει να δώσει στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους πολίτες οι οποίοι μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες, αποφάσεις και να λάβουν δράση για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον.
Η οργάνωση δραστηριοποιείται σε σχολεία αλλά πραγματοποιεί και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, καλώντας τα παιδιά να γίνουν Πράκτορες του Πλανήτη και να φέρουν σε πέρας άκρως απόρρητες αποστολές, με στόχο την προστασία του πλανήτη. Το σχολικό έτος 2014-15, μέσα από τις δράσεις και το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εκπαιδεύτηκαν 10.500 νέοι πράκτορες (παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί) στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Ρόδο και σε άλλες 10 πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, λαμβάνoντας πολύ καλές αξιολογήσεις από τους εκπαιδευτικούς.

 

Ως συνέχεια της μεγάλης αυτής προσπάθειας ήρθε το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Η Εκδίκηση του Πουφ», με την συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη να καταφέρνει να παρακινήσει τα παιδιά σε μία αναγνωστική περιπέτεια δίχως προηγούμενο! Τα βιβλία έχουν ήδη αγαπηθεί από πολλούς μικρούς αναγνώστες και συνεχίζουν τα ταξίδια και τις αποστολές τους σε όλη την Ελλάδα.

Δραστήριοι εθελοντές και ενθουσιασμένοι εκπαιδευτικοί, βραβεία και διεθνής διακρίσεις είναι λίγα μόνο από όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την οργάνωση αυτή. Και μάλλον είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τα μάθεις όλα και να τους ακολουθήσεις σε όσα κάνουν!

 

Μείνε συντονισμένος στην πιο πρακτορική σελίδα του ίντερνετ αλλά και στο facebook και μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τις νέες δράσεις! 

Τι λες; Δεν είναι η ώρα να βοηθήσεις και εσύ τον πλανήτη;

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.