Γίνε πράκτορας του πλανήτη!

Γίνε πράκτορας του πλανήτη!

Δεν αγαπώ ιδιαίτερα τα βιβλία που αναφέρονται στο περιβάλλον και την οικολογία. Και αυτό, όχι γιατί δεν θεωρώ το θέμα (άκρως) σημαντικό, αλλά γιατί τις περισσότερες φορές τα βρίσκω ελαφρώς βαρετά. Πολλά δε, μένουν στην αφήγηση ιστοριών που διαδραματίζονται στη φύση, με ήρωες που την αγαπούν και την προσέχουν αλλά λείπουν όλα εκείνα τα πρακτικά στοιχεία που είναι σημαντικό να μάθει το παιδί, για το πώς τελικά μπορεί να βοηθήσει το ίδιο, με τις πράξεις του.
Το βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», ομολογώ πως άλλαξε εντελώς αυτή μου την άποψη. Πρόκειται για ένα από τα πιο διασκεδαστικά βιβλία που έχω διαβάσει! Ένα θέμα όπως το περιβάλλον, γίνεται η πιο απολαυστική περιπέτεια που μπορείς να ζήσεις διαβάζοντας, είτε είσαι 10 χρονών είτε 24, όπως εγώ!

 

Αν μπορώ να υποσχεθώ ένα πράγμα για το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι πως σίγουρα ο αναγνώστης (κάθε ηλικίας!) δεν θα έχει ξαναδιαβάσει παρόμοιο!

Το να σώσεις τον πλανήτη γίνεται η πιο διασκεδαστική εμπειρία. Το να μάθεις για αυτόν και την καταστροφή του, γίνεται η πιο «ανάλαφρη» διαδικασία, χωρίς κανένα διδακτικό τόνο. Διασκεδαστικές σελίδες, γεμάτες «εχθρούς» με τους οποίους πρέπει να παλέψουμε αλλά και «συνεργάτες», που θα μας βοηθήσουν στο έργο μας!

Η Ελένη Ανδρεάδη έχει γράψει ένα βιβλίο, πραγματική περιπέτεια! Μυστικές αποστολές, άκρως απόρρητες πληροφορίες και ευφάνταστα όπλα, γίνονται τα εργαλεία που θα εμβαθύνουν το παιδί στον κόσμο της οικολογικής συνείδησης! Αυτά που έχει ανάγκη για να καταφέρει να κατανοήσει το θέμα και, ακόμη, να κάνει ένα βηματάκι παραπάνω στη δύσκολη διαδρομή του να αγαπήσει την ανάγνωση.

Αν υπάρχουν δύο λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτό το παιδικό ανάγνωσμα είναι οι εξής: «αλληλεπίδραση» και «διάδραση». Και είναι γνωστό πως και οι δύο βρίσκονται πρώτες στη λίστα της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η εξαιρετική εικονογράφιση γίνεται από τον Στέφανο Κολτσιδόπουλο και είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αναγνωστικής περιπέτειας που επιφυλλάσουν οι σελίδες του βιβλίου!

Και παρά τα γέλια, τη διασκέδαση και την περιπέτεια, το μήνυμα παραμένει σαφές: «Σώσε τον πλανήτη σου!»

 

Το βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», της Ελένης Ανδρεάδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.