Οι «Πράκτορες του Πλανήτη» ξαναχτυπούν με το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη

Οι «Πράκτορες του Πλανήτη» ξαναχτυπούν με το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη

Οι «Πράκτορες του Πλανήτη» ξαναχτυπούν με το δεύτερο βιβλίο της σειράς της Ελένης Ανδρεάδη. Η συγγραφέας κατάφερε από το πρώτο κιόλας να μυήσει τα παιδιά στον άκρως εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό κόσμο των μυστικών πρακτόρων (περισσότερα εδώ) και ήδη ανυπομονούσαμε για το επόμενο!

Ήρθε λοιπόν η στιγμή που οι πράκτορες σηκώνουν πάλι τα μανίκια και αναλαμβάνουν δράση καθώς ο γνώριμος εχθρός, που ακούει στο όνομα Πουφ, αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή του. Η μανία που έχει πιάσει τον Πουφ τον κάνει να θέλει να καταστράψει όλο τον κόσμο. Νέοι, ευφάνταστοι ήρωες δημιουργούνται και γίνονται οι πράκτορες που θα προσπαθήσουν να αντεπιτεθούν στην εκδικητική μανία του Πουφ και να σώσουν τον πλανήτη. Λες να τα καταφέρουν αυτή τη φορά και να βγάλουν εις πέρας την αποστολή;

Η Ελένη Ανδρεάδη έχει καταφέρει να δημιουργήσει από την πρώτη έκδοση το δικό της «συγγραφικό μοτίβο» με τα βιβλία της να ξεφεύγουν εντελώς από τα συνηθισμένα παιδικά που ξέρουμε. Η απουσία της μακροσκελούς αφήγησης και ο έντονος, ζωντανός διάλογος ενθαρρύνει τα παιδιά και δεν τους επιτρέπει να βαρεθούν! Κάθε μία από τις σελίδες του βιβλίου της είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι, ένας συνεχής διάλογος με τον αναγνώστη που δεν τον αφήνει αδιάφορο αλλά ξεσηκώνει την φαντασία του. 

Ποιο παιδί δεν θα συναρπαστεί από άκρως απόρρρητες αποστολές και μυστικούς πράκτορες; Κανένα! Και τι καλύτερο από το να «χρησιμοποιηθούν» αυτά τα αγαπημένα στα παιδιά μέσα, ώστε να εκπαιδευτούν στο πως μπορούν να σώσουν τον πλανήτη. Οι συμβουλές που κάποτε μαθαίναμε σε ανιαρές σχολικές εργασίες, γίνονται τώρα ένα περιπετειώδες ανάγνωσμα γεμάτο σημαντικές πληροφορίες και ουσιαστικές γνώσεις για το πως μπορεί το κάθε παιδί να βάλει το λιθαράκι του και να σώσει τον πλανήτη.

Μυστικά στοιχεία κρυμμένα σε QR codes εκτινάσουν τη φαντασία των παιδιών και δένουν την αναγνωστική διαδικασία με το τεχνολογικό περιβάλλον που τόσο αγαπούν. Οι εικόνες του Στέφανου Κολτσιδόπουλου αποτελούν το κατεξοχήν χαρακτηριστικό των «πρακτορικών» βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη, σε μία συνεργασία συγγραφέα-εικονογράφου που έχει δέσει εξαιρετικά και με τεράστια επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Πράκτορες του Πλανήτη, Η εκδίκηση του Πουφ» της Ελένης Ανδρεάδη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.