«1975» ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!

 «1975» ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!

Μια συνηθισμένη νύχτα του Απριλίου του 1975, σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ της Αθήνας, οι μοίρες μια παρέας διαφορετικών ανθρώπων διασταυρώνονται. Με νωπά ακόμα τα σημάδια της λογοκρισίας και της καταστολής, επηρεασμένοι από την απαγόρευση της θρυλικής soft πορνό ταινίας «Εμμανούελα», οι ήρωες παρασύρονται από την ιδέα να δημιουργήσουν τη δική τους, ελληνική «Εμμανουέλα».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΣΙΜΩΝΑ ΣΤΟ debop.gr

Όσο περνά η νύχτα, το ενδιαφέρον τους φουντώνει και η δημιουργία της πορνοταινίας είναι η αφορμή να αναδυθούν τα κρυφά όνειρα και οι αγωνίες τους, σε μια ξέφρενη πορεία προς την κάθαρση. Θα τα καταφέρουν; Μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους;

Η θεατρική παράσταση «1975» ή  «Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!» είναι μια ιστορία μυθοπλασίας βασισμένη σε συνεντεύξεις που έγιναν ειδικά για αυτόν τον σκοπό, οπτικό υλικό, ντοκιμαντέρ, έντυπο και αρχειακό υλικό, έρευνα πάνω στα μουσικά ρεύματα και μουσικά στέκια και πάνω από όλα, μελέτη πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής. Αυτή η υβριδική προσέγγιση στο θέατρο ντοκουμέντο μέσα από το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας κλείνει το μάτι στα 70ς με συμπάθεια, ενδιαφέρον και βαθιά κατανόηση της αρχής της ελληνικής μεταπολίτευσης.

Ταυτότητα Παράστασης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΥΓΓΡΑΦΗ: Γιώργος Σίμωνας
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Χρύσα Κολοκούρη
ΚΙΝΗΣΗ/ΧΟΡΟΣ: Κική Μπάκα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Τώνια Ράλλη
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Νατάσσα Παπαστεργίου
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Ευαγγελία Γκότση (Grace Gely)
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιώργος Ιεραπετρίτης, Γιώργος Βλαχονικολός
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: sickmyduck.lab
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρία Τούλτσα
GRAPHIC DESIGN: Ηλίας Πανταλέων
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Λουκία Ανάγνου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Μαριάνθη Ράδου
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Ηώς Αντωνοπούλου
ΒΟΗΘΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΟΥ: Αθηνά Χατζ Κασσέμ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μιχάλης Ζαχαρίας, Στάθης Κόκκορης, Χρύσα Κολοκούρη, Φώτης Λαζάρου, Στέφανος Λώλος, Σοφία Μανώλη, Βάσω Παύλου, Νικόλας Πιπεράς, Συμεών Τσακίρης, Χρήστος Χριστόπουλος 

Επικοινωνία: Δάφνη Ανέστη
Διάρκεια: 120’ 

Κρατήσεις, πληροφορίες: 210 52 49 903 |  Ώρες ταμείου: 18:00 - 21:00

Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία και του RABBITHOLE

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.