Κλασικοί Θησαυροί για παιδιά από τις Εκδόσεις Μίνωας

Κλασικοί Θησαυροί για παιδιά από τις Εκδόσεις Μίνωας

Κλασικοί θησαυροί διασκευάζονται από τις Εκδόσεις Μίνωας για πρώτη φορά και γίνονται πλέον προσιτοί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Μερικά από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας αποκτούν σκληρό εξώφυλλο, εικονογραφημένες σελίδες και διαβάζονται σε... άλλη διάσταση! Και συγκεκριμένα, αυτή τη γνώριμη διάσταση που έχουν τα αγαπημένα παιδικά βιβλία.

Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα κυκλοφόρησε το 1935 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Τι να πρωτοπεί κανείς για την γραφή αυτής της γυναίκας που μας έχει χαρίσει μερικές από τις συγκλονιστικότερες αναγνωστικές εμπειρίες; Η αγάπη για τα ζώα γίνεται ολοφάνερη μέσα από τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, το μικρό φοξ τεριέ που ακούσει στο όνομα Μάγκας και που, παρότι προσπαθεί πολύ, καταλήγει συνεχώς σε ζημιές και νέες περιπέτειες! Η πατρίδα και η αγάπη για τους ανθρώπους είναι, επίσης, στοιχεία έκδηλα στο έργο της Πηνελόπης Δέλτα.

Την διασκευή του κειμένου κάνει η Μαρία Δασκαλάκη και το προσαρμόζει στις σύγχρονες αναγνωστικές ανάγκες των παιδιών. Και επειδή η σειρά «Κλασικοί Θησαυροί» κρύβει πράγματι πολλούς θησαυρούς, μπορείς να διαβάσεις εδώ την παρουσίαση του βιβλίου «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

 

Το βιβλίο «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα σε διασκευή της Μαρίας Δασκαλάκη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.