Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, για παιδιά!

Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, για παιδιά!

Τα «Ψηλά Βουνά» κυκλοφόρησαν το 1918 και αποτελούσαν το πρώτο σχολικό αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα. Παρότι δεν θα μπορούσα να το έχω προλάβει ως αναγνωστικό, θυμάμαι πως ήταν το πρώτο βιβλίο διάβασα ως παιδί, με εξαίρεση τα παιδικά παραμύθια, μετά από την παρότρυνση της δασκάλας μου. Και μπορεί από τότε να το ξαναδιάβασα πολλές φορές, ωστόσο το να κρατάω στα χέρια μου για πρώτη φορά την εικονογραφημένη έκδοση μιας αγαπημένης μου ιστορίας, είναι μεγάλη χαρά!

Το κλασικό αυτό έργο, σε διασκευή Χαράς Γιαννακοπούλου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και είναι η καλύτερη αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου και διαβάζοντάς το, να γνωρίσουν την αξιαγάπητη παρέα των μικρών παιδιών που ταξιδεύουν στα βουνά της Ευρυτανίας. Οι αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης που είναι διάχυτες στο έργο του Παπαντωνίου, ταξιδεύουν πλέον μέσα από εικόνες και λέξεις κατάλληλες για την παιδική ηλικία, με σκοπό ιστορίες σαν και αυτήν, να μην ξεχαστούν ποτέ!

Την εικονογράφηση της έκδοσης κάνουν οι Θάνος Τσίλης και Ειρήνη Ζελέκου.

 

Το βιβλίο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, σε διασκευή της Χαράς Γιαννακοπούλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.