«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα» άραγε;

«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα» άραγε;

Το υπέροχο δίδυμο των Kobi Yamada και Mae Besom, το γνωρίσαμε με το πρώτο τους βιβλίο «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;» (περισσότερα για το βιβλίο εδώ). Λάτρεψα το κείμενο, λάτρεψα τις απλές και γεμάτες ζωντάνια ζωγραφιές, λάτρεψα την ιδέα πίσω από το ίδιο το βιβλίο.

Το ίδιο δίδυμο λοιπόν, επανέρχεται με ένα δεύτερο όμορφο, πραγματικά και ουσιαστικά όμορφο βιβλίο! Δεν αφορά ακόμη ένα χαρούμενο θέμα αλλά, αντίθετα, μιλάει στα παιδιά για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα και τι να κάνουν μαζί του!

Πόσο συχνά άραγε προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για μια δύσκολη στιγμή, για την φορά εκείνη που θα έχουν κάποιο πρόβλημα, μια έντονη ανησυχία; Οι γονείς αποφεύγουν να δείξουν τις άσχημες πλευρές της ζωής, οι δάσκαλοι είναι απασχολημένοι με το να μεταδώσουν γνώσεις, οι συγγενείς εύχονται και ελπίζουν ότι τίποτα κακό δεν θα βρει το παιδί τους. Τελικά πόσο προετοιμασμένο μπορεί να είναι ένα παιδί να καταφέρει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει ένα δικό του πρόβλημα;

Το βιβλίο «Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;» είναι αυτό ακριβώς! Είναι ένας υπέροχος, γλυκός και τρυφερός διάλογος μεταξύ ενός αγοριού και ενός προβλήματος, που θα τους κρατήσει την καλύτερη παρέα και θα μεταφέρει στα παιδιά μερικές από τις πιο απλές και σημαντικές συμβουλές μέσα από το κείμενο του Kobi Yamada, χωρίς ίχνος διδακτισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.