«Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;» από τις Εκδόσεις Λιβάνης

«Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;» από τις Εκδόσεις Λιβάνης

Είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις με μια ιδέα. Ξεκινάς δημιουργώντας την ή, πάλι, μπορεί να ξεπηδήσει από μόνη της, μέσα από το κεφάλι σου. Και τότε είναι που πρέπει να πάρεις τη μεγάλη απόφαση. Θα αγαπήσεις αυτή την ιδέα ή θα την παραπετάξεις κάπου στην διαδρομή, κάνοντας πως δεν την αναγνωρίζεις παρότι δική σου;

Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις εσύ, να θυμάσαι ότι η ιδέα σου έχει μια δική της αυτόνομη οντότητα και είναι ικανή, εάν το θελήσει, να σε ακολουθεί παντού και πάντα. Και μόνο όταν δεχτείς την συντροφιά της, να ξέρεις ότι αυτή θα σου το ανταποδώσει με χίλους δυο τρόπους. Θα είναι η έμπνευσή σου για τόσα και άλλα τόσα καινούργια πράγματα, θα είναι η παρέα σου σε κάθε δημιουργική διαδικασία, θα είναι ο κινητήριος μοχλός για τη δράση σου. Και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, ξέρεις ποιο είναι; Να αλλάξεις τον κόσμο με την ιδέα σου! 

Ο Kobi Yamada γράφει ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία που έχουν έρθει στα χέρια μου τον τελευταίο καιρό! Μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο ασπρόμαυρο εικονογραφημένο τοπίο της Mae Besom, με ήρωες ένα μικρό αγόρι και μια ιδέα. Η διαδρομή τους κοινή. Το αγόρι να προπορεύεται και από πίσω να ακολουθεί η ιδέα του. Η Mae Besom ακολουθεί αυτή την διαδρομή με τα μολύβια της, ζωγραφίζει σκιές και όγκους σε χρώμα μαύρο και καταλήγει να γεμίσει τις σελίδες με τα πιο αέρινα και χαρούμενα χρώματα κάπου προς το τέλος, όταν αυτή η ιδέα... έχει αλλάξει τον κόσμο! Εκεί το χρώμα επιβάλλεται!

Δεν είναι η ιστορία καθ'αυτή που σε συγκινεί ούτε οι διάλογοι που κάνουν το βιβλίο αυτό τόσο ιδιαίτερο. Είναι το ότι ο Kobi Yamada αφιέρωσε 48 σελίδες για να γράψει για τις ιδέες και να δημιουργήσει μία από τις πιο γλυκές ιστορίες που μπορούν να διαβάσουν οι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.

Το βιβλίο έχει κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο 2014 για το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο.

 

Το βιβλίο «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;» του Kobi Yamada , κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνης και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.