Αν θέλεις να δεις φάλαινα!

Αν θέλεις να δεις φάλαινα!

Αν θέλεις να δεις φάλαινα..να έχεις τα μάτια ανοιχτά!

Καταχρηστικά περισσότερο, η παρουσίαση του βιβλίου αυτού μπαίνει στην παιδική μας στήλη. Στην πραγματικότητα όμως, αξίζει να βρεις αυτό το ανάγνωσμα σε κάθε στήλη που αφορά τα βιβλία, είτε ενηλίκων είτε παιδικά.

Δεν έχει σημασία η ηλικία σου. Θα ήθελες, σίγουρα, να δεις μια φάλαινα, έτσι δεν είναι; Τώρα σβήσε από την προηγούμενη πρόταση τη φράση «...δεις μια φάλαινα» και συμπλήρωσε κάτι που θα ήθελες πολύ να κάνεις. Η διορθωμένη πρόταση θα μοιάζει κάπως έτσι: «Θα ήθελες, σίγουρα, να........»

 

Μπορεί το θέμα του συγκεκριμένου βιβλίου να είναι λοιπόν, το πως θα καταφέρεις να δεις μια φάλαινα αλλά είμαι σίγουρη πως όταν το διαβάσεις, θα έχεις πάρει ένα μεγάλο μάθημα για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για την υπομονή, για τους στόχους που βάζουμε στη ζωή μας, για τα μεγάλα και μικρά όνειρα, για τα εμπόδια που εμφανίζονται παντού γύρω μας. Μιλάει για αλήθειες μεγάλες, με ποιητική γραφή, ήρεμο και πυκνό λόγο... αλλά μη σε τρομάζουν όλα αυτά! Είναι όντως, ένα παιδικό βιβλίο και μιλάει στη δική τους απλή και ζεστή γλώσσα. Αυτή που όλοι μας, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη.

Και είναι από τις ομορφότερες προσθήκες στα ράφια της βιβλιοθήκης μας.

Η εικονογράφηση του βιβλίου θυμίζει να έχει γίνει με αερογράφο, παστέλ ή κάποιο ανάλογο υλικό, από αυτά που τονίζουν την αέρινη ατμόσφαιρα και την ονειρική διάθεση του κειμένου που την συνοδεύει.

 

Το βιβλίο «αν θέλεις να δεις φάλαινα» των Julie Fogliano και Erin E. Stead, κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Νεφέλη σε απόδοση του Θεόφιλου Μπαχτσεβάνη, και μπορείς να το βρεις εδώ

Ακόμη, μπορείς να δεις όλα τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των εκδόσεων στην σελίδα του Τσαλαπετεινού και παρουσιάσεις τους στη σελίδα μας, εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.