Τί είναι ή καλύτερα τί δεν είναι το Temple Athens

Τί είναι ή καλύτερα τί δεν είναι το Temple Athens

If there's one thing you can say about mankind
There's nothing kind about man
You can drive out nature with a pitch fork
But it always comes roaring back again


Με το Misery is the River of the World του Tom Waits ξεκινάει το story του Temple, το story ενός χώρου που είναι έτοιμος να ανοίξει επίσημα τις πόρτες του, όχι για να ταράξει τα νερά της Αθηναϊκής νύχτας, αλλά για να υπηρετήσει με ευλάβεια ως μια μήτρα πολλών καλών events. Με πρώτη εμπειρία τα Opening Rites και Club Night στο Fraternity of Sound Festival, μας εισήγαγε στη σκοτεινή αίγλη του, αποκαλύπτωντας τη δυνητικότητα ενός χώρου που θα στεγάζει εκδηλώσεις -κυρίως μουσικού χαρακτήρα- οι οποίες κατά τους λειτουργούς του λείπουν από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Η φύση του Temple δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς λαϊβάδικο ή «μαγαζί». Το Temple είναι η ενσάρκωση μιας ιδέας, ένα άτυπο cult αλλά προπαντώς ένα σπίτι. Το σπίτι μιας ομάδας, της οποίας το όνομα -λίγο ή πολύ- όσοι ακολουθούν συναυλιακά γεγονότα τα τελευταία χρόνια έχουν σίγουρα ακούσει. Μιλάμε για την 3 Shades of Black και μιλάμε για έναν κύκλο ο οποίος μετά από καιρό, προσπάθεια και διοργανώσεις εστεμμένες με επιτυχία, ολοκληρώνεται· αλλά μην βιαστείτε να λάβετε την εικόνα του κύκλου σαν γεωμετρικό σχήμα, φανταστείτε τον «Ουροβόρο Όφι» ως σύμβολο δημιουργικής ώθησης και μιας νέας αρχής, συνδεόμενο παράλληλα με την ασπρόμαυρη αισθητική που κοσμεί τις αφίσες και το design του χώρου.

Κρατώντας ένα πολυλειτουργικό προφίλ, το Temple γεννιέται στην καρδιά μιας πόλης όπου ο όρος underground γίνεται ολοένα και πιο αμφισβητούμενος. Xωρίς να έχει σκοπό να αλλάξει αυτόν τον όρο, θα λειτουργεί -αν θέλετε- σαν hive φιλοξενώντας καλλιτέχνες που συμμερίζονται την αέναη αναζήτηση. 

Έτσι λοιπόν με τους 3 Shades of Black/Temple Productions στο ρόλο ιερέων (με μαύρους μανδύες), ο ναός που βρίσκεται στην οδό Ιάκχου 17 στο Γκάζι κάνει "Grand Opening" με διήμερο συναυλιών που αντανακλά τη νοοτροπία και την αισθητική των πνευματικών του πατέρων. Είθε να είναι μια καλή αρχή που θα ανεβάσει τον πήχη στον τρόπο διοργάνωσης γεγονότων τέτοιου τύπου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το event εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.