Εκτάκτως Circassian!

Εκτάκτως Circassian!

Απόψε παίζουν οι Circassian στο ΑΝ! Έχω από το πρωί στο repeat το Quadrivium, το τελευταίο τους EP, που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο και το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτή τη μπάντα είναι πως ξέρει καλά να ελίσσεται. Δεν χρειάζεται να ακούσετε τις κυκλοφορίες τους με τη σειρά -ουσιαστικά θα πρότεινα το αντίθετο- αλλά εν πάσει περιπτώσει θα ταξιδέψετε από το riffάτο dark psych rock Procrastinational σε κάτι πιο Κraut και υπαρξιακό που βγάζει το Hantse Guashe -το οποίο είναι γαρνιρισμένο ακόμα και με eastern surf κιθάρες- καταλήγοντας σε indie pop, jizz jazz και ηλιόλουστους blissed-out ήχους που φέρνουν την άνοιξη με το Quadrivium. Σύμφωνα με το κουαρτέτο, το τελευταίο είναι και το αγαπημένο τους.

 

Ανάμεσα στο Hantse Guashe και το Quadrivium υπήρξαν 3 χρόνια αποχής από τη σκηνή τα οποία αποτέλεσαν σε μια μακρά ωρίμανση με την μπάντα να επαναπροσδιορίζει το μουσικό της ύφος και το production approach (με τον Άλεξ Μπόλπαση στο τιμόνι), αφού τα 4 κομμάτια του EP βγάζουν έναν πολύ πιο καθαρό pop ήχο ο οποίος από τη μια δεν είναι πια "droney" αλλά από την άλλη δεν λείπει το προοδευτικό στοιχείο [ακούστε τι γίνεται μετά τη μέση στο κομμάτι (Non Finite)]. Στις 24 Οκτωβρίου πήραν τους δρόμους παίζοντας live σε Ελλάδα και Βαλκάνια και απόψε θα κατεβάσουν αυλαία για το tour στην Αθήνα παρουσιάζοντας εκτός από την τελευταία τους κυκλοφορία, υλικό από την πολυπρισματική δισκογραφία τους. 

Περισσότερα για το event εδώ

 


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.