Πολυχώρος Λιπασμάτων: αστικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα στη Δραπετσώνα

Πολυχώρος Λιπασμάτων: αστικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα στη Δραπετσώνα

Εδώ και δύο χρόνια το πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, κάτω από την καμινάδα που βλέπεις στα δεξιά σου με το που βγαίνεις με οποιοδήποτε καράβι από τον Πειραιά, έχει μεταλλαχτεί από αυτήν την εγκαταλειμένη βιομηχανική ζώνη, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου το 1999, σε ένα δημοτικό χώρο για τη ψυχαγωγία και τη χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα των Πειραιωτών και όχι μόνο. Εγώ έχω έρθει πολλές φορές εδώ με παρέα απλά για μια μπύρα ή ένα πικνίκ δίπλα στη θάλασσα, ή ακόμα για κάποια από τις δωρεάν συναυλίες που γίνονται εδώ από μεγάλους έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Μάλιστα, πριν δύο εβδομάδες, είχε εδώ προβολή το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου. Τελικά την ταινά με τον Μπρους Λη δεν την είδαμε, αλλά απολαύσαμε τη βραδιά.

Από πέρσι διαθέτει και μια προκυμαία η οποία ενώνει τους δύο ξεχωριστούς χώρους που έχει. Ο ένας έχει ένα αμφιθέατρο, ένα κυλικείο, τραπεζάκια και γήπεδα μπάσκετ, 5x5 και τένις, και ο άλλος έχει άλλο ένα κυλικείο και βρίσκεται ακριβώς έξω από τον λιμενοβραχίονα και τον ταινιοδιάδρομο που κατέρρευσε στον σεισμό της 19ης Ιουλίου. Μαζί αυτοί οι χώροι, μαζί με την προκυμαία, απαρτίζουν τον Πολυχώρο Λιπασμάτων. Όλη μαζί η έκταση γύρω από τον εμβληματική καμινάδα είναι πραγματικά τεράστια με άφθονο χώρο στάθμευσης.

 

Τα Λιπάσματα έχουν βρει μια χρυσή τομή μεταξύ αυθεντικής βιομηχανικής αισθητικής, φροντίδας της πολιτείας για τους πολίτες (που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν κανέναν άλλον αντίστοιχο χώρο), πολλών παροχών, πλούσιου πολιτιστικού (και δωρεάν!) προγράμματος και πολλής μα πολλής άπλας. Είναι ένας χώρος πρότυπο για τον Πειραιά και την Αττική γενικότερα και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να περάσετε κάποιο βράδυ εκεί.

Ψαγμένη πρόταση: μην παραλείψετε να πάρετε ένα παγωτό από τον Παυλάκη για το δρόμο!

Πολυχώρος Λιπασμάτων
Γρηγορίου Λαμπράκη 2
Καθημερινά 10:00 - 21:00
 

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.