Παλιό Ραδιόφωνο: σκοτεινό τζαζ μπαράκι στην Ακρόπολη

Παλιό Ραδιόφωνο: σκοτεινό τζαζ μπαράκι στην Ακρόπολη

Είναι τόσο προφανές μα και τόσο κρυμένο! Μόνο και μόνο η πρόσοψη του τα λέει όλα, πιστεύω, για το ότι αυτό είναι ένα μπαρ που όμοια του δεν βρίσκεις συχνά σε αυτά τα μέρη.

 

Το Παλιό Ραδιόφωνο είναι ένας θησαυρός για τους λάτρεις των μικρών, σκοτεινών, καπνισμένων μπαρ με υπέροχα κειμήλια στους τοίχους και απαλή μουσική που ποτέ δεν ξεπερνάει σε ένταση τις ομιλίες των θαμώνων. Θα βρείτε εδώ περίεργους και περιπετειώδεις τουρίστες όπως και φανατικούς τζαζόβιους και νυχτοπούλια της Ακρόπολης και του Κουκακίου γενικότερα.

Ο χώρος του, όσο ένα σαλόνι περίπου σε μέγεθος, έχει αποχρώσεις του πράσινου και του καφέ που προσωπικά με παραπέμπουν σε κάτι πολυκαιρισμένο αλλά ποτέ αποκλειστικό. Είναι σαν ο καιρός να το έχει σκληρύνει και απαλύνει ταυτόχρονα. Είναι ιδανικό για μοναχικά, μεταμεσονύκτια τετ-α-τετ τα οποία έχουν για κινητήριο δύναμη (και συχνά λόγο ύπαρξης) το αγνό αλκοόλ. Έγραψα μεταμεσονύκτια ε; Εντάξει, καλά είναι και τότε, αλλά επειδή είναι και δίπλα στο μετρό βολεύει να το προλαβαίνεις πριν κλείσει, κι επίσης η αλήθεια είναι ότι, αφού ενδείκνυται για καταστάσεις όπου η ώρα είναι περασμένη, η κίνηση όσο η νύχτα βαθαίνει αυξάνεται και μερικές φορές είναι γεμάτο. Οπότε, ακόμα κι αν ακούγεται λίγο αντι-cool, το προτιμώ πιο κοντά στις 8-9. Μετά βγαίνω και ολόκληρη η νύχτα είναι ακόμα μπροστά μου.

Τέλος, πάντα προτιμώ να παραγγέλνω ουϊσκι εδώ. Αν και δεν είμαι μεγάλος γνώστης, αυτό το μπαρ κι αυτό το ποτό αγγίζουν περίπου τα ίδια κομμάτια μου.

Ετοιμαστείτε για γενναίες ποσότητες φυστικιών!

Παλιό Ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, Ακρόπολη
Δευτέρα - Κυριακή 20:00 - αργά
2109237022

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.