Ανάβαση: δώρα για τους μεγάλους εξερευνητές

Ανάβαση: δώρα για τους μεγάλους εξερευνητές

Κάποτε έπινα καφέ στην οδό Δράκου με μια φίλη από το Μοντεβιδέο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Ένας παππούς καθόταν δίπλα και καθώς φαίνεται μας κρυφάκουγε, γιατί σε κάποια φάση ρώτησε ξαφνικά τη φίλη μου: «είσθε από την Ουρουγουάην;» Η φίλη μου απάντησε θετικά. Ο συμπαθής κύριος άρχισε να της αναφέρει άλλες πόλεις της χώρας πέρα από το Μοντεβιδέο, όπως την Πόυντα ντελ Έστε και την Κολόνια. «Έχετε ταξιδέψει στη χώρα μου;», τον ρώτησε εντυπωσιασμένη η φίλη μου -- συνήθως οι γνώσεις των περισσότερων φτάνουν στο να μπερδεύουν την πατρίδα της με την Παραγουάη, με την οποία ούτε καν συνορεύει. «Όχι, ποτέ δεν ταξιδεύω», αποκρίθηκε εκείνος. «Απλώς αγαπώ να μελετώ τους χάρτες».

Είστε κι εσείς εραστής ή μούσα της χαρτογραφίας; Αγαπάτε τους χάρτες όλων των ειδών -- του κόσμου, της Ευρώπης, της Ελλάδας, ιστορικούς, φυσικούς, γεωπολιτικούς; Τις υδρογείους που γίνονται και όμορφα λαμπατέρ; Ταξιδιωτικά δώρα τα οποία σας κάνουν να θέλετε να γυρίσετε τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη και να βλασφημάτε που δεν έχετε άλλες 10 ζωές για να το κάνετε όπως του αξίζει;

Καλωσήρθατε στην Ανάβαση! Αυτό το μικρό γωνιακό βιβλιοπωλείο/μαγαζί δώρων στην οδό Βουλής ξεκίνησε ως εκδότης πεζοπορικών/ορειβατικών χαρτών για την Ελλάδα (και συνεχίζει να ειδικεύεται σε ακριβώς αυτό), όμως σε κάποια φάση είπε να επεκτείνει τη δράση του σε πιο παγκόσμια, τρόπον τινά, εμβέλεια.

Εδώ θα βρείτε οτιδήποτε μπορεί να κεντρίσει το χαρτογραφικό σας ενδιαφέρον αλλά και γενικότερα είδη και δώρα που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σας. Το πρώτο πράγμα που αγόρασα ποτέ από εκεί ήταν ένα βιβλίο της DK για ναυτικούς κόμπους το οποίο είχε ενσωματωμένο ένα σχοινί για εξάσκηση! Ανάμεσα στους άτλαντες για παιδιά, χάρτες του ουρανού, βοηθήματα για να μην χαθείτε στα δάση και στα βουνά και έντυπους ταξιδιωτικούς οδηγούς για τους πιο ρομαντικούς, στην Ανάβαση θα βρείτε απλά τα πάντα για να προσφέρετε χαρά στον εξερευνητή της ζωής σας, είτε αυτός είστε εσείς είτε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Ακόμα και ένας μεγάλος, φτηνός χάρτης της Ελλάδας είναι ένα εξαιρετικό δώρο για οποιονδήποτε.

Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα είστε στο Σύνταγμα και θα ψάχνετε για δώρα, θυμηθείτε τον κύριο που ήξερε τον κόσμο χωρίς να είχε ταξιδέψει ποτέ του. Κι αυτός ξεκίνησε από κάπου.

Ανάβαση
Βουλής 32, Σύνταγμα
Δευτέρα - Τετάρτη: 09:30 - 17:30
Τρίτη, Πέμπτη - Παρασκευή: 09:30 - 20:30 
Σάββατο: 10:00 - 16:30
2103218104

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.