Niceland: γιατί λέμε «ναι» στον ταξιδιωτικό πράκτορα

Niceland: γιατί λέμε «ναι» στον ταξιδιωτικό πράκτορα

Η αυτόματη μου σκέψη όταν έμαθα ότι η Μαριλένα είχε δικό της ταξιδιωτικό πρακτορείο ήταν «τί; Πώς; Ακόμα υπάρχει κόσμος ο οποίος αγοράζει εισιτήρια, όπως στον 20ο αιώνα;» Νόμιζα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σαν εμένα -- σταδιακά πιο επιρρεπής στην αγορά όλων των υπηρεσίων από την αυτόματη εξυπηρέτηση των μεγάλων σάιτ όπου κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια σε «τιμές ευκαιρίας».

Μεγάλο λάθος, να υποθέτει κανείς ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι σαν αυτόν.

Γνωρίζοντας την Μαριλένα, ανακαλύπτοντας το Niceland στην καρδιά της Αθήνα, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, κατάλαβα γιατί το Niceland έχει τους φανατικούς του φίλους που περνάνε από την πρακτόρισα τους για να πουν ένα καλημέρα, περιπλανόμενους ταξιδιώτες που φωτογραφίζουν τις τσάντες τους και αυτοκόλλητα με το λογότυπο του πρακτορείου στις 5 ηπείρους και στις 7 θάλασσες του πλανήτη. Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο με fan club!

 

Κλείνοντας τα εισιτήρια μόνος σου, ψάχνεις μόνος σου, κλείνεις μόνος σου, τα κάνεις όλα μόνος σου... θα μπορούσες και να μην ξαναβγείς από την πόρτα σου ποτέ. Βγαίνεις μόνο για να πας στο αεροδρόμιο -- όλα τα υπόλοιπα έχουν απλώς διανομή κατ' οίκον. Είσαι πιο ανεξάρτητος, πιο... έξυπνος. Και με κάθε καινούργιο app και κάθε ηλεκτρονική παραγγελία, λίγο πιο μόνος.

Δεν λέω, μπορεί να είναι ρομαντικό και πολύ ικανοποιητικό να σχεδιάσεις το ταξίδι των ονείρων σου με κάθε λεπτομέρεια. Να είσαι υπεύθυνος και υπεύθυνη για κάθε προσφορά που θα βρεις, αλλά και κάθε χαμένη πτήση, κάθε χαμένη βαλίτσα, κάθε πρόβλημα με τη βίζα. Εσύ όμως ξερεις τα δικαιώματα του ταξιδιώτη; Ξέρεις τι να κάνεις αν σου αρνηθούν είσοδο στη χώρα προορισμού σου;

Και όταν γυρίσεις, πόσοι από τους φίλους σου θα ενδιαφέρονται πραγματικά για όλες τις ιστορίες που θα έχεις να τους πεις; Κάποτε είχα διαβάσει ένα βιβλίο που λεγόταν H τέχνη του να γίνεσαι βαρετός με τις ταξιδιωτικές σου αφηγήσεις, και ας είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν κανείς μας δεν χρειάζεται ειδικό οδηγό για να μάθει πώς να κάνει το κοινό του να χασμουριέται, να ζηλεύει με αυτόν τον τρόπο που δεν ακούει τίποτα απ' όσα του λες απλά θέλει μυστικά να σε σκοτώσει... Ή ίσως να προσπαθεί να ξεκλέψει μια ματιά στο κινητό του μπας και έχει καμια νέα ειδοποίηση. Ή και τα τρία ταυτόχρονα.

Η Μαριλένα και η ομάδα του Niceland --Τάσος, Μαρία, Μιχάλης, Πόπη και Γιώργος -- παρότι ξέρει απ' έξω του κωδικούς κάθε αεροδρομίου του κόσμου στην φωνητική αλφάβητο, θα είναι πάντα εκεί για μας και όλες μας τις βαρετές ταξιδιωτικές ιστορίες. Γιατί θα μας έχουν βοηθήσει να γίνει η ονειρεμένη εβδομάδα στην Ισλανδία πραγματικότητα (ναι, με χαρά μιλάω εκ πείρας!). Στην δικιά μου περίπτωση ταξίδεψε μαζί μου, αλλά και μόνο το εισιτήριο σου να εκδώσει, η χαρά σου θα είναι χαρά της. Και, σημαντικό: θα σε σώσει όταν όλα πάνε κατά διαόλου. Δεν θα συμβεί πάντα προφανώς, αλλά όταν συμβεί, θα χαρείς που κάποιος πίσω στην πατρίδα είναι εκεί για να σε ξελασπώσει.

Λένε ότι ένα από τα μυστικά για την ευτυχία είναι να νιώθεις ότι ανήκεις κάπου, ή ότι δεν είσαι μόνος σου. Η Μαριλένα με τη χαρισματική της προσωπικότητα θα σε κάνει να θέλεις να ταξιδέψεις, ακόμα και να μην ξέρεις που θέλεις να πας. Είτε πας στο Παλάου, είτε στη Ρώμη, είτε στην Αίγινα, η είσοδος σου στο μεγαλύτερο, και μόνο (;), fan club ταξιδιωτικού πρακτορείου έρχεται με αυτολλητάκια και πολλά χαμόγελα. 

Niceland
Νίκης 30, Σύνταγμα
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 18:00
Σαββατό 09:00 - 01:00
2103242673

Περισσότερα από τα αγαπημένα spots του Δημήτρη στο Spotted by Locals Athens

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.