Γνωρίζουμε τους νικητές του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο: Συνέντευξη με την Άννα Τρύμπαλη

Γνωρίζουμε τους νικητές του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο: Συνέντευξη με την Άννα Τρύμπαλη

Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα μερικούς από τους νικητές τους διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο, οι οποίοι απέκτησαν πλέον μια στέγη στον άκρως δημιουργικό χώρο του Ρομάντσο, στο κέντρο της Αθήνας και για τον οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ. Κάναμε 4+1 ερωτήσεις στην Άννα Τρύμπαλη, γραφίστρια, τις οποίες θα διαβάσεις παρακάτω και μας σχεδίασε τα πιο αγαπημένα της πράγματα! Ohhh yeah!

 

Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε να ασχοληθείς με την γραφιστική και ποιες ήταν οι σπουδές σου;

Από μικρή έκανα συλλογές από κουτάκια. Συσκευασίες με χρώματα, ωραία γράμματα, περίεργα σχέδια. Χωρίς να ξέρω το γιατί, είχα μαζέψει κούτες ολόκληρες με συσκευασίες στις οποίες κάτι με τραβούσε. Αργότερα, στο λύκειο, έμαθα πως αυτό που τόσο μου αρέσει είναι και επάγγελμα! Τι τύχη! Μπορούσα κι εγώ να φτιάχνω τα αγαπημένα μου κουτάκια! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να γίνω γραφίστρια, να σπουδάσω στο ΤΕΙ Γραφιστικής και να ασχοληθώ κατά κύριο λόγο με το αντικείμενο του packaging (όπως αρέσει σε εμάς τους γραφίστες να το αποκαλούμε). Αυτό και έκανα. 

 

Ποια είναι η πιο δυνατή/αγαπημένη σου δουλειά μέχρι τώρα; Ίσως κάποια συσκευασία, μια αφίσα, οτιδήποτε.

Η αγαπημένη μου δουλειά είναι και η πιο φανταστική μου. Στην κυριολεξία φανταστική, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και δεν φτιάχτηκε ποτέ για να πραγματοποιηθεί! 
Είναι το Tiffany’s. Ένας φανταστικός χώρος για brunch, εμπνευσμένος από ένα φανταστικό τραγούδι (Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany’s) και για τον οποίο μπορείς να πάρεις μια γεύση εδώ.

 

Ποιους γραφίστες ή γραφεία θαυμάζεις για την δουλειά τους;

Θα μιλήσω για Έλληνες γραφίστες μιας και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα γραφεία του εξωτερικού!
Αρχικά, θαύμαζα και θαυμάζω το G Design Studio.Ονειρικό γραφείο στο οποίο έχω την τεράστια χαρά να δουλεύω κι εγώ αυτή τη στιγμή. 
Επίσης, αγαπημένοι για μένα είναι οι BOB Studio. Ιδιαίτερες δουλειές, φρέσκες, γεμάτες χρώματα, ενθουσιασμό και μια φανταστική ομάδα παιδιών από πίσω.
Τέλος, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την K2 Design, το γραφείο από όπου ξεκίνησα την πρακτική μου και δούλεψα για τα επόμενα χρόνια. Με στιγμάτισε και το ευχαριστώ για αυτό και για όλες τις γνώσεις που μου έχει δώσει. 

 

Πως βλέπεις να κινείται ο γραφιστικός τομέας στην Ελλάδα; 

Ομολογώ πως είμαι πολύ αισιόδοξη. Όπως ήδη ανέφερα δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα γραφεία του εξωτερικού. Συνεχώς δημιουργούνται νέες ομάδες με φρέσκες ιδέες, όρεξη και όνειρα. 
Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό γιατί πραγματικά βλέπω πως το επάγγελμά μας ανανεώνεται συνεχώς. 
Οι γνώσεις μεταδίδονται, καινούρια πρόσωπα εμφανίζονται, καινούριες ιδέες δημιουργούνται. 
Έτσι δεν πρέπει να γίνεται άλλωστε;

 

Αντί μιας πέμπτης ερώτησης, θα ήθελα να μου σχεδιάσεις μερικά από τα πιο αγαπημένα σου πράγματα! Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτά είναι το καλοκαίρι, η πίτσα, οι τηγανιτές πατάτες, οι κάκτοι (τους λατρεύω εξίσου και εγώ!!) και τα παγωτά!

Ιδού!

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.