Ανακοίνωση νικητών Δ’ γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο

Ανακοίνωση νικητών Δ’ γύρου του διαγωνισμού CU Restart Up@Ρομάντσο

Ο διαγωνισμός CU Restart Up@Ρομάντσo, η πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον τέταρτο γύρο του!
To CU και το Ρομάντσο μέσα από αυτό το διαγωνισμό προσφέρουν στους νικητές επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στο creative hub του Ρομάντσο δίνοντας τους την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες τους στην πράξη.

 

Οι συμμετοχές στο Δ’ γύρο του διαγωνισμού του CU Restart Up@Ρομάντσο, τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο, ενώ ταυτόχρονα το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πολύ υψηλό, γεγονός εξαιρετικά αισιόδοξο για την ανανέωση και μετέπειτα εξέλιξη των μελών του Ρομάντσο.

 

Οι έξι νικητές που αναδείχθηκαν προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα οι νικητές είναι: η Άννα Τρύμπαλη, γραφίστρια, η Θάλεια Γαλανοπούλου, φωτογράφος, οι Code it Like a Girl, ομάδα κοριτσιών που έχει δημιουργήσει εργαστήρια διδασκαλίας προγραμματισμού για γυναίκες, το Gamespace.gr, πλατφόρμα τεχνολογίας και gaming, η ομάδα The MÉTA Project, με αντικείμενο τα οπτικοακουστικά μέσα και η Odyssea, οργάνωση νέων που ασχολείται με το upcycling και την τεχνολογία. Δείτε εδώ ένα σχετικό video με τους νικητές.

 

Οι νικητές, πέρα από τη στέγαση της δραστηριότητάς τους στο Ρομάντσο που ξεκινά τον Μάρτιο 2016, γίνονται μέλη μιας ζωντανής και πεπειραμένης κοινότητας που τους παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική και επικοινωνιακή στήριξη, βοηθώντας τους να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. Γίνονται μέρος του μοναδικού δημιουργικού οικοσυστήματος της πόλης που αποτελεί ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης. Στα τρία χρόνια που τρέχει ο διαγωνισμός, έχουν κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Ρομάντσο περισσότεροι από 34 νέοι δημιουργοί και start-ups, ενώ έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 120, ως ευρύτερα μέλη των νικητήριων ομάδων.

 

Οι συμμετοχές του Δ’ γύρου του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν από Επιτροπή που αποτελείται από τους:

- Πάνο Χαραλάμπους, Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

-  Δημήτρη Φακίνο, Εκδότη του περιοδικού +DESIGN και διοργανωτή των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ)

- Κωνσταντίνο Γουναρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Σχολής Βακαλό Art & Design

- Βασίλη Χαραλαμπίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού BIOS

- Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας CU

- Ηλία Γκάρλα, Δημιουργικό Διευθυντή CU / JWT

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους νικητές στο www.vodafonecu.gr/restartup

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.