Η «Σταματία Αργυροπούλου» ξανά στη σκηνή!

Η «Σταματία Αργυροπούλου» ξανά στη σκηνή!

Σεμεδάκια κάθε λογής διακοσμούν το χώρο. Η Σταματία εισέρχεται δειλά, αλλά με έναν ανείπωτο ενθουσιασμό και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της περιπετειώδους ζωής της. Ο μονόλογός της, ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Οι μνήμες της γυρνούν άλλοτε σε στιγμές χαρούμενες -οικογενειακά τραπέζια, κοινωνικές συνεστιάσεις- και άλλοτε σε στιγμές πονεμένες που τη στιγμάτισαν και γράφτηκαν με μαύρα γράμματα στις σελίδες της ιστορίας του ελληνικού έθνους -Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Χούντα, Πολυτεχνείο. Προσκολλημένη στο παρελθόν, με τις σύγχρονες αντιλήψεις να βρίσκονται στον αντίποδα των προσωπικών της πεποιθήσεων, αδυνατεί να προσαρμοστεί στο διαφορετικό τρόπο ζωής που προτάσσει η εποχή. Αυτή της η στάση την απομακρύνει από το οικογενειακό περιβάλλον και καταλήγει μόνη.

Η Ελένη Ουζουνίδου, με την απολαυστική, εξωστρεφή ερμηνεία της, ως Σταματία, αποδίδει εξαιρετικά την πάλη των εναλασσόμενων συναισθημάτων που κατατρώνε την ηρωίδα καθόλη τη διάρκεια της ζωής της. Μια σεμνή, συντηρητική γυναίκα, με αυστηρό παρουσιαστικό, που μέσα της κουβαλά έναν ανύπαρκτο -στις μέρες μας- ρομαντισμό, μια αξιοζήλευτη παιδικότητα και τον πόθο για αγάπη. Μια ευχάριστη προσωπικότητα που με το χιούμορ της και την τσαχπινιά της προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια των γύρω της, καθώς είναι έκδηλη η ανάγκη της για επικοινωνία, για συντροφιά. 

Η Σταματία Αργυροπούλου δεν είναι από τις ηρωίδες που ξεχνιούνται όταν σβήσουν τα φώτα της σκηνής. Τρυπώνει βαθιά μέσα στο μυαλό και κυρίως την καρδιά του θεατή, αφήνοντάς μας με την εντύπωση ότι κάπου, κάποτε θα τη συναντήσουμε ξανά, θα δούμε τη μορφή της σε πρόσωπα οικεία και μη, πιθανόν κάποιας άλλης, παλαιότερης γενιάς...

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.