Η puzzlemusik το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο!

Η puzzlemusik το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο!

Η puzzlemusik γιορτάζει τα 10 της χρόνια με ένα εορταστικό τριήμερο, διαφορετικό από όσα έχεις συνηθίσει! Μπορεί η πρώτη μέρα να έχει ήδη περάσει αλλά οι εορτασμοί θα διαρκέσουν και τις προσεχείς Κυριακές οπότε σιγουρέψου πως θα ενημερωθείς για το πρόγραμμα και τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών εδώ.

Μία εταιρία που ξεκίνησε το 2006, όταν ακόμη κανείς δεν είχε προλάβει να σκεφτεί πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην ελληνική μουσική βιομηχανία αλλά και γενικότερα. Στο ενεργητικό της θα βρεις ονόματα καλλιτεχνών που δεν συγκλίνουν προς κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος αλλά αντίθετα, γεμίζουν τον εγχώριο μουσικό χάρτη με τον δικό τους ιδιότυπο ήχο.

Είναι πάντοτε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να απολαμβάνεις στην μουσική σκηνή αγαπημένους καλλιτέχνες και αυτός είναι ο πρώτος λόγος για να γιορτάσεις παρέα με την Puzzlemusik. Ας μη γελιόμαστε όμως, σε μία Αθήνα που δεν της λείπουν καθόλου οι συναυλίες, τα πάρτι και οι μουσικές σκηνές, το πιο ενδιαφέρον μέρος μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι αναμφισβήτητα τα πάνελ που προηγούνται των lives και καταδεικνύουν το σκεπτικό και την δουλειά πίσω από την εταιρία.

Θυμάσαι εκείνα τα απογευματινά σουαρέ με φίλους και γνωστούς, που συναντιόσασταν και ανταλάσσατε σκέψεις και ιδέες για τη μουσική, τα βιβλία και ό,τι άλλο βρίσκατε ενδιαφέρον; Ένα τέτοιο λοιπόν, λαμβάνει χώρα πριν από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις των καλλιτεχνών στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus και μας αρέσει πολύ! 

Σε μία εποχή που όλα γίνονται διαδικτυακά, που ανταλλάσεις σκέψεις και συναισθήματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που οι εργατοώρες μετράνε πλέον στον χρόνο που χρησιμοποίησες τον υπολογιστή σου, το να υπάρχει ακόμη η διάθεση για μία συζήτηση που αφορά την μουσική, μας κάνει να αναπολούμε όλες εκείνες τις κοινωνικές διαδικασίες που κοντεύουμε να ξεχάσουμε. 

Το πάνελ της πρώτης Κυριακής (13 Νοεμβρίου) φιλοξένησε τους Χρήστο Αλεξόπουλο (Puzzlemusik), Δημήτρη Μπούρα (Inner Ear Records), Χρήστο Καρυώτη (Feelgood Records), Θάλεια Καραμολέγκου (παραγωγός «Στο Κόκκινο 105.5») και τον δημοσιογράφο Χάρης Συμβουλίδης (συντονιστή και αρχισυντάκτη του avopolis.gr). Το θέμα της συζήτησης ήταν «Η δισκογραφία στα ‘00s και τώρα», με τους ομιλητές να αναφέρονται στις εμπειρίες τους μέσα από την πορεία της κάθε δισκογραφικής που αντιπροσωπεύουν. Έγινε μία σύντομη αλλά ουσιαστική αναδρομή στην ελληνική δισκογραφία και στο πως αυτή ανταποκρίθηκε στις αλλαγές και τις νέες συνθήκες που υπήρξαν μετά το 2008-2009. 

Μπορεί η μέρα να ανήκε δικαιωματικά στην εορτάζουσα εταιρία ωστόσο οι ομιλητές δεν εστιάσαν στην πορεία της Puzzlemusic αλλά στο σύνολο της εγχώριας μουσικής παραγωγής, ο καθένας από τη δική του θέση και με τη δική του εμπειρία στον χώρο.

Οι έξαλλοι και ασταμάτητοι ρυθμοί που βιώνουμε ως πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες τις δισκογραφικές εταιρίες, που μάλλον περισσότερο τώρα από ποτέ οφείλουν να κατανοήσουν το κοινό και να αναγνωρίσουν τις ανάγκες του. Η υπερπληθώρα πληροφορίας αλλά και γενικότερα η υπερπαραγωγή σε κάθε τομέα, οι εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις των δίσκων, η ταχύτητα των μουσικών εξελίξεων (που γίνονται αναμφίβολα σε καθημερινή βάση), το άγχος και η αδυναμία διαχείρισης αυτού του όγκου αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κοινού, είναι θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι σε μία συζήτηση που ομολογουμένως θα θέλαμε να κρατήσει πολύ ακόμη!

Η πρώτη μέρα έκλεισε με την Θάλεια Καραμολέγκου, τους  Alex Drakos Trio, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και τους Jane Doe επί σκηνής. Τα συγχαρητήρια ωστόσο δεν θα τα δώσουμε για τα εκπληκτικά live των μουσικών αλλά για την εξαιρετική πρωτοβουλία να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα και οι συνθήκες για μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση ανθρώπων που σχετίζονται πολύ ή λιγότερο με την μουσική, σε μία εποχή που κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία εκλείπει!

Ραντεβού αυτή την Κυριακή!

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.