Εκδήλωση για τα 68 χρόνια των εκδόσεων Παρισιάνου

Εκδήλωση για τα 68 χρόνια των εκδόσεων Παρισιάνου

Με αφορμή τα 68 χρόνια των εκδόσεων Παρισιάνου, οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου διοργάνωσαν μία εξαιρετική εκδήλωση-ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το βιβλιοπωλείο της οδού Σόλωνος στην Αθήνα, όπου μάθαμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του εκδοτικού οίκου, τους ανθρώπους που δημιούργησαν αυτή την επιτυχημένη επιχείρηση αλλά και πολλά άλλα σχετικά με το εκδοτικό πρόγραμμα και τα επιστημονικά βιβλία που τυπώνονται εδώ και δεκαετίες.

Ακολούθησε μία άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Ξεκινώντας από τα γραφεία του προσωπικού, γνωρίσαμε τους ανθρώπους που δουλεύουν με τόση αγάπη εδώ και χρόνια και συνεχίσαμε στους ορόφους όπου πραγματοποιούνται οι τυπώσεις των βιβλίων και η βιβλιοδεσία. 

Ανάμεσα σε στοίβες από άδετα βιβλία και χαρτιά, ογκώδη και θορυβώδη μηχανήματα, οι εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου μας έμαθαν όλα τα μυστικά τους, μας έδειξαν πώς δένονται τα βιβλία, πώς τοποθετούνται τα εξώφυλλα και ένα πλήθος άλλων εργασιών που γοητεύουν κάθε βιβλιόφιλο!

Ολόκληρη η μέρα ήταν μία γιορτή για τα 68α γενέθλια των εκδόσεων Παρισιάνου και την γιορτάσαμε με τον καλύτερο τρόπο: με μία ολοκληρωτική βουτιά στα άδυτα ενός εκ των μακροβιότερων εκδοτικών της Ελλάδας. Η μακρά ιστορία, οι άνθρωποι που πέρασαν από τα γραφεία και τα βιβλιοπωλεία αλλά και οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές, τα ίδια τα βιβλία που έχουν σημαδέψει ολόκληρες γενιές νέων και μη επιστημόνων, πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας.

Με αφορμή την μεγάλη αυτή γιορτή δημιουργήθηκε ο επετειακός τόμος, ένα βιβλίο που δεν αφορά μόνο την ιστορία του ίδιου του εκδοτικού αλλά ολόκληρη την ιστορία του βιβλίου στην Ελλάδα. Περισσότερα για το βιβλίο μπορείς να διαβάσεις εδώ

Χρόνια πολλά λοιπόν!

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.