68 χρόνια εκδόσεις Παρισιάνου: Μία επετειακή έκδοση

68 χρόνια εκδόσεις Παρισιάνου: Μία επετειακή έκδοση

Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.

Το βιβλίο εξιστορεί τη ζωή των δύο ιδρυτών των Εκδόσεων Παρισιάνου, Γρηγόρη και Μαίρης Παρισιάνου, τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τους αγώνες τους από τα πρώτα τους βήματα στην ελληνική βιβλιαγορά
μέχρι και την οριστική τους καθιέρωση στον χώρο του βιβλίου. Η αφήγηση φτάνει μέχρι τις ημέρες μας και σκιαγραφείται το σύγχρονο προφίλ των εκδόσεων.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης γνωρίζει όχι μόνο τον δυναμικό επιχειρηματία, η δράση του οποίου ταυτίζεται χρονικά με τις ευρύτερες προσπάθειες της μεταπολεμικής Ελλάδας για πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά και τον άνθρωπο Γρηγόρη Παρισιάνο.

Την έκδοση συμπληρώνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο των εκδόσεων, ενώ στο εκτενές παράρτημα περιλαμβάνονται σημαντικές μαρτυρίες καθηγητών και συγγραφέων με τους οποίους ο Γρηγόρης Παρισιάνος συνεργάστηκε στενά.

Το βιβλίο του Κώστα Χρ. Χατζιώτη προλογίζει η διευθύνουσα σύμβουλος των Εκδόσεων Παρισιάνου, Μαργαρίτα Παπαηλιού-Παρισιάνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις Παρισιάνου και τον επετειακό τόμο εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.