Είδαμε «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» στο θέατρο Θησείον!

Είδαμε «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» στο θέατρο Θησείον!

Ο Αλμπέρ, ένα 17χρονο αγόρι, βρίσκεται δολοφονημένο σε έναν αγρό σε κάποιο χωριό της Καταλονίας. Ποιος να ήθελε το θάνατο του πιο όμορφου αγοριού; Και κυρίως γιατί; Η καθηγήτρια στο Λύκειο, η μητέρα του, ο κολλητός φίλος του πατέρα του, το πρώην αφεντικό του πατέρα του, δύο συγχωριανοί αλλά και το ίδιο το νεκρό αγόρι αποτελούν αφηγητές της ιστορίας του πιο όμορφου σώματος που έχει βρεθεί στο χωριό εκείνο. Κι ίσως κανένας τους να μη μπορεί να δώσει απάντηση στο ποιος και το γιατί σκότωσε το αγόρι, όλοι όμως φωτίζουν τις παθογένειες του τόπου εκείνου που έγινε το στυγερό έγκλημα.

 

Η πολλαπλή αφηγηματικότητα μέσω της οποίας σκιαγραφείται το οικογενειακό περιβάλλον του Αλμπέρ αποτελεί έναν ερμηνευτικό άθλο. Ο Αργύρης Ξάφης είναι καθηλωτικός στο σύνολο των ερμηνειών του καθώς περνά με τρομερή ταχύτητα και ευκολία μέσα από πολύ έντονα συναισθήματα. Είτε ως Αλμπέρ, είτε ως Αντόνια (μητέρα του Αλμπέρ), είτε ως Ρικάρ (γέρος ξυλουργός του χωριού). Ξεχωρίζω την ερμηνεία του στο ρόλο του Ελισέου, κολλητού φίλου του πατέρα του Αλμπέρ όπου καταφέρνει να αποδώσει με σεβασμό ένα τρανς άτομο. 

Η παράσταση που σκηνοθετεί η Ζωή Ξανθοπούλου δεν είναι μυστηρίου. Είναι ένα έργο κοινωνικό που πραγματεύεται το ζήτημα της σεξουαλικής ταυτότητας, της παιδεραστίας, της βίας μα πάνω από όλα των μυστικών και της συγκάλυψης των εγκλημάτων που συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες- κι όχι μόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.