Είδαμε την παράσταση «Κρίστοφερ» στο θέατρο Άβατον

Είδαμε την παράσταση «Κρίστοφερ» στο θέατρο Άβατον

Έχουμε δει κι άλλη παράσταση των Πρactors, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία του Αποστόλη Ψαρρού, αλλά αυτή μας κέρδισε περισσότερο. Αυτή την άποψη μοιράστηκαν πολλοί από τους θεατές στο τέλος της παράστασης…

Οι Πρactors είναι ένα θεατρικό εργαστήρι που αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και ασχολούνται με αυτό ερασιτεχνικά αλλά σοβαρά, έχοντας πάντα κάτι πολύ αξιόλογο να προτείνουν. Το αποτέλεσμα οφείλεται σίγουρα στο πάθος των Πρactors, αλλά και στη δουλειά του Ψαρρού που καταφέρνει πάντα να κάνει μια ομάδα να είναι ομάδα, να είναι δηλαδή ένα σύνολο ατόμων που ενώνονται αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον και κινούνται προς την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

 

Έτσι κι εμείς είδαμε οχτώ ανθρώπους να αλληλοσυμπληρώνονται, να δημιουργούν όμορφες εικόνες, να αποδίδουν με έξυπνο και ευρηματικό τρόπο αυτά που θέλουν να πουν και να μας κάνουν να γελάμε πολύ και να δακρύζουμε λίγο, καθώς διηγούνταν την ιστορία του Κρίστοφερ, ήρωα του Μαρκ Χάντον από το μυθιστόρημα «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα». Η παράσταση αυτή πραγματεύεται την ιστορία ενός παιδιού με αυτισμό και μιλά για τη διαφορετικότητα, κάνοντάς τη προσιτή και ανθρώπινη, φέρνοντάς τη κοντά στο θεατή, βγάζοντάς τη από το περιθώριο και αποβάλλοντας την όποια τάση δαιμονοποίησης.

Μια -κάθε άλλο παρά ερασιτεχνική- παράσταση, από μια ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών!

 

Πληροφορίες παράστασης εδώ.

Φωτογραφίες της Ματίνας Κατσογιάννου.

Ιωάννα Γεωργιτσέα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.