Είδαμε την «Γκαλερί Δραμάτων» του Γ. Πατεράκη με το String Theory Ensemble!

Είδαμε την «Γκαλερί Δραμάτων» του Γ. Πατεράκη με το String Theory Ensemble!

Θα ξεκινήσουμε αυτή την μουσική εμπειρία αναφέροντας, για αυτούς που τυχόν δεν γνωρίζουν, ποιος είναι ο Γιώργος Πατεράκης. Ο ανατρεπτικός αυτός συνθέτης, πιανίστας και ποιητής, «δημιουργός ιδιοφυής» όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος, σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο και την Βουδαπέστη. Στην αρχή της δεκαετίας του 2000 ακολούθησε αποκλειστικά σολιστική σταδιοδρομία δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ,συμπράττοντας με διάφορες ορχήστρες για κοντσέρτα και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,συνεργαζόμενος σε έργα μουσικής δωματίου, ηχογραφώντας για το Γ΄Πρόγραμμα της ΕΡΤ και πολλά άλλα. Είναι ιδρυτικό μέλος του «String Theory Ensemble» και κάπου εδώ ξεκινάει το δικό μας ταξίδι στην μουσική εμπειρία που μας χάρισε αυτός ο ξεχωριστός συνθέτης.

 

Είδαμε λοπόν την νέα μουσική παράσταση «Γκαλερί Δραμάτων» του Γ. Πατεράκη με το String Theory Ensemble. Με δικές του πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών που ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει εκ νέου, περιπλανηθήκαμε σε ήχους και τόπους άλλους οικείους και γνώριμους, άλλους εξαιρετικά συγκινητικούς και άλλους που μπορεί να μην τους είχαμε γνωρίσει πριν. Τζαζ, swing, Βαλκάνια, αυλές σπιτιών στις Κυκλάδες. Όλα διαφορετικά αλλά αρμονικά δοσμένα με συνοχή, συνέπεια και συνέχεια. Μια ισχυρή δόση τρέλας, με πολύ ανθρώπινες ιστορίες και παραμύθια, με κείμενα γραμμένα από τον ίδιο αλλά και από άλλους, ποιήματα της Σαπφούς με τον απόηχο των τραγουδιών των αδελφών Κατσάμπα, Καρυωτάκης, Παγιουμτζής - Περπινιάδης και πολλά άλλα που θα πρέπει να τα δείτε από κοντά. Τον Γιώργο Πατεράκη πλαισιώνουν εξαιρετικοί μουσικοί και μια ταλαντούχα χορωδία. Φρέσκες, νεανικές φωνές ερμηνεύουν με πάθος και απόλυτη προσήλωση στην αισθητική του συνθέτη. Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος στον ρόλο του αφηγητή είναι απολαυστικός! 

 

Ιστορίες, μουσική, μνήμη, παράδοση, πειραματισμός και, εν τέλει, ομορφιά μέσα από την Τέχνη. Ο χώρος ιδανικός για αυτή την μουσική παράσταση. Καθώς είναι για λίγες ακόμα παραστάσεις (14,15, 21, 22 Φεβρουαρίου) καλό θα ήταν να την βάλετε στην λίστα σας με αυτά που πρέπει να δείτε φέτος στην Αθήνα! Ευχόμαστε μόνο επιτυχία και μοναδικές δημιουργίες!  

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση βρείτε εδω

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.