«Γκαλερί Δραμάτων» του Γ. Πατεράκη με το String Theory Ensemble

«Γκαλερί Δραμάτων» του Γ. Πατεράκη με το String Theory Ensemble

Ο ανατρεπτικός συνθέτης, πιανίστας και ποιητής Γιώργος Πατεράκης, «δημιουργός ιδιοφυής» όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος, χτυπάει ξανά με μία καυστική παράσταση- αποθέωση των ανθρώπινων δραμάτων.

Με φόντο διαχρονικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, πέρα για πέρα όμως αληθινές και ανθρώπινες, ο Πατεράκης ξεδιπλώνει μέσα σε μία φαντασμαγορία αντιθέσεων, ένα ανακάτεμα μουσικών που κινείται μεταξύ δικών του πρωτότυπων συνθέσεων, καθώς και διασκευών γνωστών τραγουδιών που ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει εκ νέου και τις παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό.

Πρόκειται για μία παράσταση- περιπλάνηση σε ακούσματα που έχουμε αγαπήσει με δεξιοτεχνικές στραβοτιμονιές στην κόψη των ειδών· από την κλασική μουσική στην τζαζ και στο swing, από το καμπαρέ και το σαλούν, στις αθηναϊκές αυλές και στον βαλκανικό ορίζοντα.

Μαζί με τον δημιουργό, 16 αμετανόητα νέοι μουσικοί καλλιτέχνες επί σκηνής, δίνουν ψυχή με την ερμηνεία τους σε αυτό το παλαβό και ανορθόδοξο μουσικό road- trip στις μουσικές του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οπτικό υλικό που προβάλλεται στην παράσταση, προέρχεται από το Αρχείο Προφορικής Ιστορίας Κυκλάδων, ενώ το μουσικό εγχείρημα συνολικά, προλογίζει την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου προσωπικού δίσκου του Γιώργου Πατεράκη η οποία αναμένεται μέσα στη χρονιά.

 

Κρατήσεις θέσεων

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με την κα Λάρα Καλλίρη τηλεφωνικά είτε μέσω απλού SMS. Μπορείτε να στείλετε μήνυμα με το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας και τον ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ που θέλετε καθώς και την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ της επιλογής σας — Τηλ: 693 465 3404

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.