Είδαμε τη Λάμψη μιας Ασήμαντης Νύχτας στο θέατρο Επί Κολωνώ

Είδαμε τη Λάμψη μιας Ασήμαντης Νύχτας στο θέατρο Επί Κολωνώ

Υπάρχει συνταγή για την επιτυχία; Αρκεί να παρακολουθήσει κάνεις τη «Λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» για να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.

Εκεί που η σκληρή πραγματικότητα συναντά την αισιοδοξία και μια αχτίδα φωτός διαλύει το σκοτάδι, το βραβευμένο κείμενο του Κονορ Μακφέρσον ζωντανεύει. Με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Ελένης Σκότη, βρίσκεται ο τρόπος να συνυπάρξει επί σκηνής ο αφοπλιστικός ρεαλισμός με τον ρομαντισμό. Οι ερμηνείες απαλλαγμένες από περιττές υπερβολές δικαιώνουν τους καλογραμμένους χαρακτήρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αλεξανδρής ξεδιπλώνει με ομαλότητα τις ψυχικές διακυμάνσεις του μπερδεμένου Τόμμυ. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης αποδίδει με απλότητα και σεβασμό τις ιδιαιτερότητες του Ντοκ. Η Κατερίνα Μαούτσου υπερασπίζεται μέχρι τέλους την παρεξηγημένη Αϊμέ, ενώ ο Νικόλας Μπράβος προσεγγίζει εύστοχα τον Κένεθ, ισορροπώντας την αγριότητα με μικρές δόσεις ευαισθησίας. Τέλος, ο Ερρίκος Λίτσης καταφέρνει με μαεστρία να κάνει συμπαθή τον αυστηρό θείο Μώρρις. Το σκηνικό του Γιώργου Χατζηνικολάου, ευρηματικό και λειτουργικό σφραγίζει την υψηλή αισθητική της παράστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.