Είδαμε τη Λάμψη μιας Ασήμαντης Νύχτας στο θέατρο Επί Κολωνώ

Είδαμε τη Λάμψη μιας Ασήμαντης Νύχτας στο θέατρο Επί Κολωνώ

Υπάρχει συνταγή για την επιτυχία; Αρκεί να παρακολουθήσει κάνεις τη «Λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» για να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.

Εκεί που η σκληρή πραγματικότητα συναντά την αισιοδοξία και μια αχτίδα φωτός διαλύει το σκοτάδι, το βραβευμένο κείμενο του Κονορ Μακφέρσον ζωντανεύει. Με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά της Ελένης Σκότη, βρίσκεται ο τρόπος να συνυπάρξει επί σκηνής ο αφοπλιστικός ρεαλισμός με τον ρομαντισμό. Οι ερμηνείες απαλλαγμένες από περιττές υπερβολές δικαιώνουν τους καλογραμμένους χαρακτήρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αλεξανδρής ξεδιπλώνει με ομαλότητα τις ψυχικές διακυμάνσεις του μπερδεμένου Τόμμυ. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης αποδίδει με απλότητα και σεβασμό τις ιδιαιτερότητες του Ντοκ. Η Κατερίνα Μαούτσου υπερασπίζεται μέχρι τέλους την παρεξηγημένη Αϊμέ, ενώ ο Νικόλας Μπράβος προσεγγίζει εύστοχα τον Κένεθ, ισορροπώντας την αγριότητα με μικρές δόσεις ευαισθησίας. Τέλος, ο Ερρίκος Λίτσης καταφέρνει με μαεστρία να κάνει συμπαθή τον αυστηρό θείο Μώρρις. Το σκηνικό του Γιώργου Χατζηνικολάου, ευρηματικό και λειτουργικό σφραγίζει την υψηλή αισθητική της παράστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ