Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας | Ομάδα ΝΑΜΑ

Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας | Ομάδα ΝΑΜΑ

Μετρά ήδη 20 χρόνια στο ενεργητικό της. Η Ομάδα Νάμα (Ελένη Σκότη και Γιώργος Χατζηνικολάου) επέλεξε πέρσι ένα σύγχρονο ιρλανδέζικο έργο του Κόνορ ΜακΦέρσον για να προσθέσει μια ακόμη επιτυχία στο βιογραφικό της, η οποία συνεχίζεται για 2η χρονιά.

Ο Τόμμυ είναι ένας χωρισμένος άνδρας γύρω στα 50, που ζει στο Δουβλίνο μαζί με το θείο του Μώρις. Μαζί με το φίλο του, τον Ντοκ κάνουν διάφορες μικροδουλειές. Ώσπου ένα βράδυ θα γνωρίσει τυχαία την Αϊμέ και κάπως έτσι θ’ αλλάξει η ζωή του. Δε θα αργήσει να την ερωτευτεί, μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά… Γιατί ο πρώην της Αϊμέ είναι μαστροπός.

Η Ελένη Σκότη φαίνεται πως έχει δουλέψει εντατικά με όλο το θίασο. Ξεχώρισαν, όμως, ερμηνευτικά ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κι ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης. Ο πρώτος στο ρόλο του Τόμμυ ελίσσεται με ένα σχεδόν μαγικό τρόπο καθόλη τη διάρκεια του έργου. Ο δεύτερος ως Ντοκ είναι απολαυστικός, πραγματική αποκάλυψη. Υποδύεται με περισσή μαεστρία ένα άτομο με νοητική υστέρηση, προσφέροντας έναν απολύτως ρεαλιστικό ήρωα.

Άκρως λειτουργικό το σκηνικό του Γ. Χατζηνικολάου, καθώς απέδιδε όλη την αταξία- συναισθηματική και επαγγελματική- του Τόμμυ. Προσεγμένο μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια θύμιζε έντονα διαμέρισμα ενός φτωχού εργένη κάπου εκτός συνόρων, σε συνδυασμό βέβαια και με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Α. Παναγιωτόπουλου.

Ρεαλιστικό έργο, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με τον έντονο ρυθμό του. Αξίζει να το δείτε.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιώργος Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά, Κοστούμια, Δ/νση Παραγ.: Γιώργος Χατζηνικολάου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική & Επιμέλεια ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Μούγιος
Δημόσιες σχέσεις, Βοηθός παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Διανομή: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερρίκος Λίτσης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Κατερίνα Μαούτσου, Νικόλας Μπράβος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.