Είδαμε τη Λάμψη μιας Ασήμαντης Νύχτας στο θέατρο Επί Κολωνώ

Είδαμε τη Λάμψη μιας Ασήμαντης Νύχτας στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η Ομάδα Νάμα ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο «Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας» του Ιρλανδού συγγραφέα Κόνορ Μακφέρσον με επίκεντρο τα αδιέξοδα ενός Ιρλανδού που προσπαθεί να επιβιώσει ζώντας μέσα σε δύσκολες συνθήκες και σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η μοναξιά, η τεράστια, απύθμενη, προσωπική μοναξιά του καθένα, που στοχευμένα γίνεται αυτόματα και δική μας, η εκμετάλλευση, η φιλία, η ανάγκη αλλά και ο έρωτας είναι τα θέματα που δεσπόζουν και καταλαμβάνουν ήρωες και θεατές. Αλληλεπιδρούν ο πιο δυνατός με τον πιο αδύναμο, ο πιο νοητικά σταθερός με τον διανοητικά υστερημένο, με ενοχές, με ένταση, με πάθος, με απόγνωση. Πέντε άνθρωποι που εθελοτυφλούν μέσα στη μιζέρια τους, με γλυκόπικρο χιούμορ, άλλοτε ρεαλιστές άλλοτε ονειροπόλοι. Δίνουν χρώμα στο άγχος τους και γλυκόπικρη συγκίνηση στις στιγμές τους.

 

Όλα δοσμένα ρεαλιστικά ως μια πολλά υποσχόμενη μαύρη κωμωδία με εξαιρετικές ερμηνείες, ένα σκηνικό αλληγορικό τόσο για τις εξωτερικές συνθήκες όσο και για τις εσωτερικές που βιώνουν οι περιθωριακοί πρωταγωνιστές και μια μουσική επένδυση με καίριο ρόλο. Μια παράσταση σχεδόν κινηματογραφική, έχοντας κατορθώσει η σκηνοθεσία της να δένει άψογα με τους ανάλογους ρυθμούς υποκριτικής, τον άρτιο φωτισμό και τη συνολική ατμόσφαιρα που αποπνέει το βραβευμένο έργο. Ήταν όντως μια απροσδόκητη «λάμψη» καθώς και οι πέντε ήταν υπέροχοι.

 
 

 

Τζένη Δρούγκα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.