Είδαμε τα «Παράσιτα» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Είδαμε τα «Παράσιτα» στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Λένε πως το θέατρο είναι χώρος ανταλλαγής συναισθημάτων. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωσή μας, όταν είδαμε τα Παράσιτα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η έμπειρη Κόρα Καρβούνη, με την πολλά υποσχόμενη Ιωάννα Κολλιοπούλου, ερμηνεύουν καθηλωτικά δύο ναρκομανείς αδελφές, την Πινκ και τη Ρόλλυ, αντίστοιχα. Η Ρόλλυ βγαίνοντας από τη φυλακή, προσπαθεί να ορθοποδήσει, πατώντας restart στη ζωή. Όμως η Πινκ μοιάζει να μη συμμερίζεται τις επιθυμίες της αδελφής της και καταφεύγει σε απίθανα σχέδια για να την κρατήσει κοντά της.

Κι ίσως σε πρώτο επίπεδο το έργο να προβάλει τη στενή σχέση, σχεδόν εξάρτησης, μεταξύ των δύο αδελφών, όμως κατά τη διάρκειά του θίγονται κι άλλα ζητήματα όπως η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κι η επανένταξη κοινωνικά απομονωμένων ομάδων. Ο σκηνοθέτης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, επέλεξε ένα έξυπνο σκηνικό-δωμάτιο γεμάτο σκουπίδια και μες στην ακαταστασία, θέλοντας έτσι να τονίσει την ψυχική αταξία των δύο ηρωίδων. Παράλληλα οι φωτισμοί απέδωσαν τον κλειστοφοβικό χαρακτήρα του κόσμου των ψευδαισθήσεων που αισθάνονται οι ναρκομανείς.

Ένα έργο γροθιά στο στομάχι, με σκληρή γλώσσα μα πιο σκληρή απεικόνιση της ζωής των εξαρτημένων. Αξίζει να τη δει κανείς, κυρίως η νεότερη γενιά, για να δει το άλλο πρόσωπο της ζωής, εκείνο του κοινωνικού αποκλεισμού.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.