Ας μιλήσουμε για καλοκαίρι και κοκτέιλ

Ας μιλήσουμε για καλοκαίρι και κοκτέιλ

Υπάρχουν εκείνοι που αγαπούν τη μαγειρική, κάποιοι που αγαπούν μόνο το φαγητό και κάποιοι που αγαπούν και τα δυο. Υπάρχουν, επίσης, αρκετοί που αγαπούν τα κοκτέιλς. Η Drinkworks, για την οποία σας έχω ξαναμιλήσει, αγαπά και τα κοκτέιλ και την παρασκευή τους. Γι’ αυτό, διοργανώνει σεμινάρια για αυτούς που θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από την τέχνη της παρασκευής των κοκτέιλ, να μάθουν παραπάνω μυστικά για τα αποστάγματα και να διασκεδάσουν συνδυάζοντας τη γνώση με το παιχνίδι. Πήγα λοιπόν, έπαιξα, έμαθα και αναμεταδίδω.

Οι περισσότεροι, όπως και εγώ, ανήκουμε στην κατηγορία που απλά αρέσκεται στο να απολαμβάνει ένα Mojito, ένα Dry Martini, ένα Tom Collins. Όμως, κακά τα ψέματα, καλοκαίρι έρχεται και το μπαλκόνι/ταράτσα/σαλόνι μας μπορεί να μετατραπεί στο καλύτερο μέρος για εμάς και την παρέα μας, ειδικά με λίγη τεκίλα και χυμό λάιμ.

Τα σεμινάρια της Drinkworks είναι 3ωρα και ξεκινούν με μια εισαγωγή σε θεωρητικές γνώσεις γύρω από τα κοκτέιλ. Γνώσεις για το τι ακριβώς είναι το αλκοόλ, πώς γίνεται η απόσταξή του και ποια είναι η πρώτη ύλη του κάθε ποτού. Ήξερες πως η βότκα θεωρείται μια από τις πιο άχρηστες πρώτες ύλες και πως μπορεί να έχει παρασκευαστεί από οποιαδήποτε γεωργική ύλη; Αυτή, είναι το ακριβώς αντίθετο από την τεκίλα, της οποίας τα συστατικά φυτρώνουν σε 5 μόνο συγκεκριμένες περιοχές του Μεξικού. Αυτές προστατεύονται κιόλας. Πέρα από τέτοιες γνώσεις, ο εισηγητής Κώστας Λύτρας θα σου εξηγήσει ποια εργαλεία χρησιμοποιούμε στο μπαρ, ποια ποτήρια και ποιες τεχνικές ώστε να είσαι έτοιμος μόλις βρεθείς με το γουδοχέρι στο χέρι για να καταπλήξεις την παρέα (και εσένα). Ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου όπου μαζί με τους συμμαθητές μου δοκιμάσαμε πρώτες ύλες όπως Ρούμι/μελάσα (που προέρχεται από το εσωτερικό ζαχαροκάλαμου), Τζιν / juniper berries και Λικέρ Μαστίχας / κρυστάλλους μαστίχας (ναι, η Ελλάδα είναι μοναδική).

 

Το σεμινάριο είναι για λίγα άτομα ώστε να μπορείς να κάνεις όσες ερωτήσεις θέλεις γύρω από οτιδήποτε καινούριο μάθεις και για να έχεις καθοδήγηση ακόμη και για τον «σωστό τρόπο» χτυπήματοςτου σέικερ (ναι, υπάρχει και τέτοιος). Πριν ξεκινήσει το σεμινάριο μου είπαν πως στο τέλος του θα ξέρω να φτιάχνω κοκτειλς. Γέλασα λίγο στην αρχή αλλά έκατσα και είχαν τελικά δίκιο. Ετοιμάσαμε τα πιο δημοφιλή κοκτειλ, Mojito, Margatira, Sangria Punch τα οποία τα δοκίμασα ήδη και μόνος μου σπίτι και μου έδωσα συγχαρητήρια. Το ίδιο ελπίζω και οι φίλοι μου που είχα καλέσει. Αφού λοιπόν παρακολούθησα το σεμινάριο υπόσχομαι πως την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε κάποιο μαγαζί, ΔΕ ΘΑ εκνευριστώ με το μπαρμαν που αργεί να ετοιμάσει το μοχίτο μου, αλλά θα τον καταλάβω γιατί παιδιά αυτό μπορεί να είναι τέχνη. Φεύγοντας από το μάθημα θα πάρεις επίσης και μπλοκ σημειώσεων και συνταγών από την DrinkWorks, πιστοποιητικό συμμετοχής καθώς και εκπτωτικό κουπόνι για να συμμετάσχεις στα Advanced Cocktail Seminars.

Περισσότερα για τις ημερομηνίες των σεμιναρίων μέσα στο Μαίο και τον Ιούνιο, καθώς και το κόστος θα βρεις εδώ: http://drinkworks.gr/parties-events/seminars.html 

Ναι, μια συμμετοχή σε ένα από τα σεμινάρια της Drinkworks θα εκτιμηθεί πολύ από τον/την φίλο/φίλη σου που έχει γιορτή/γενέθλια.

Κωνσταντίνος Κούκος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.