Ποτοδουλειές, ή αλλιώς DrinkWorks

Ποτοδουλειές, ή αλλιώς DrinkWorks

Υπάρχει ένα κατάστημα διαφορετικό από τα άλλα. Ένα κατάστημα online που με μερικά κλικς σου στέλνει, όπου του πεις, τα αγαπημένα σου κοκτέιλς. Όχι όμως έτσι απλά. Αφενός, σε αφήνει να χαρείς και να πεις “Εγώ φυσικά τα έφτιαξα παιδιά”, αφετέρου δεν τρέχεις σε κάβες και μανάβικα για να συλλέξεις τα υλικά και να εντυπωσιάσεις την παρέα. Ακόμη και αν είσαι στο δάσος, όπως μας λέει ο Απόστολος Γεωργόπουλος, ιδιοκτήτης της DrinkWorks, το cocktail kit σου θα φτάσει στη delivery συσκευασία που το ζήτησες, με τον πάγο που χρειάζεται, για να μην χάνεις χρόνο και να αρχίσει το party.

 

H DrinkWorks και η ιδέα του DIY cocktail kit γεννήθηκε το 2009 σε ένα πάρτυ (που αλλού!) και από τα τέλη του 2013 έχει πάρει την τωρινή του μορφή. Αυτή τη στιγμή, στο online store μπορείς να βρεις 25 διαφορετικά cocktail kits με βάση Rum, Gin, Whisky, Vodka, Tequila, Sparkling wine, cachaca αλλά και Μαστίχα. Τα kits περιέχουν αλκοόλ, προφανώς, δοσομετρητές, φρέσκους χυμούς, ποτήρια, την κοκτειλοσυνταγή και γενικά οτιδήποτε χρειαστεί για να έχεις έτοιμο το ποτό σου, από τα χεράκια σου. Τα top cocktails πάντως, για να μη βρεθείτε αδιάβαστοι, είναι η Μαργαρίτα, το Μοχίτο, το Moscow Mule και οτιδήποτε έχει να κάνει με Μαστίχα. Περιττό να πω πως είναι λαμπρή ιδέα και για δώρο, με οποιαδήποτε αφορμή, ειδικά αν ένα από τα κοκτέιλς του kit καταλήξει στα χέρια σου.

Ο Απόστολος και ο Ορέστης, οι ιδιοκτήτες, μας είπαν πως οτιδήποτε έχουν ετοιμάσει το βλέπουν πρώτα ως καταναλωτές και αν αυτό τους ικανοποιεί έπειτα περνούν στο στάδιο της παραγωγής. Η προσπάθειά τους έχει αναπτυχθεί και μπορεί να καλύψει από ειδικές ανάγκες πελατών, εταιρικά events μέχρι parties που σου φέρνουν μαζί και τον μπάρμαν για να μην μπλέκεις με το να μετράς τη ζάχαρη στο μοχίτο σου.

Η do-it-yourself εμπειρία έχει αναπτυχθεί πολύ και ίσως είναι ένας τρόπος προσέγγισης μιας άλλης - το-κάνω-μονος-μου - πραγματικότητας, απολαμβάνοντας την ικανοποίηση της δημιουργίας σε ένα περιβάλλον που μας παρέχει άμεσα όλα τα μέσα και τα υλικά για οτιδήποτε σκαρφιστούμε.

Ενδιαφέρον πάντως έχει, όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες, πως αυτή την εμπειρία την έχουν ζητήσει, με παραγγελίες στην Ινδία, που μάλιστα απαιτούσαν τα φρέσκα φρούτα παρά τον φόβο της ωρίμανσης, μέχρι με παραγγελίες σε εγχώριες δημόσιες υπηρεσίες, που άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες και οι λόγοι του ας-το-ρίξουμε-λίγο-έξω.

 

Η DrinkWorks μεριμνά και για όσους δεν αγαπούν το αλκοόλ, με virgin coctails αλλά και με εξαιρετικά ζεστά ροφήματα σοκολάτας που δοκιμάσαμε και θέλουμε πάλι, ειδικά αν συνοδεύουν χιονισμένα βράδια του χειμώνα.

Καλοκαίρι σε σκέφτομαι. Έντονα. Παρασκευή βράδυ και εσένα.

Για DrinkWorks online: εδώ.
Για DrinkWorks offline: Καραολή & Δημητρίου 40, Χαλάνδρι

Κωνσταντίνος Κούκος