Ζωγραφήγηση: ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα

Ζωγραφήγηση: ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα

Ο Ρήγας Βελεστινλής, ο εμπνευστής του «Θούριου» ύμνου που προετοίμασε τους Έλληνες για την Επανάσταση του 1821, κατάφερε έξυπνα να «κρύψει» το όνειρό του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη μέσα σε έναν χάρτη.

Με αφορμή ένα αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα που βρίσκεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, οι μαθητές θα λύσουν γρίφους και θα αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που ήθελε να μεταφέρει ο Ρήγας στους υπόδουλους Έλληνες.

Τα παιδιά θα ταξιδέψουν «μέσα» στον χάρτη, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων, και θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τα δικά τους γεμάτα νόημα σύμβολα. 

* Ημερομηνία: 13/5 | 14:10-15:20
Σε περίπτωση επανέναρξης της διά ζώσης διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η ώρα του προγράμματος θα διαμορφωθεί σε 10:30-12:00.
* Απευθύνεται σε: μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
* Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή
Για σχολεία: συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ.
Για γονείς:συμπληρώστε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ.
Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική φόρμα, θα λάβουν ενημέρωση τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 σε περίπτωση αλλαγής της ώρας.
* Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
* Επικοινωνία: 210 3713000 & education@onassis.org

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.