Ζεν - Αφαίρεση - Περιπλάνηση :: Προσεγγίζοντας τη φωτογραφία βιωματικά

Ζεν - Αφαίρεση - Περιπλάνηση :: Προσεγγίζοντας τη φωτογραφία βιωματικά

Το Δίκτυο Hocus Photus προτείνει τρία σεμινάρια στον τομέα της Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Τρεις φωτογράφοι και δάσκαλοι της φωτογραφίας εισηγούνται 3  διαφορετικά θέματα. 

A. Το Ζεν και η Τέχνη της Φωτογραφίας
Διαδραστικό on-line σεμινάριο με τον Αχιλλέα Νάσιο
Μια εσωτερική προσέγγιση της φωτογραφίας με στόχο τη διεύρυνση του βλέμματος και του νου, μέσω της εμβάθυνσης στη διαδικασία που ωθεί τον φωτογράφο στην επιλογή και την απόδοση των θεμάτων του.

Β. Εμβάθυνση στη Φωτογραφική πρακτική μέσω της Αφαίρεσης
Διαδικτυακό σεμινάριο σε δύο κύκλους με την Δρ. Εύα Καλπαδάκη
1. Αφαίρεση στη Φωτογραφία. Φωτογραφία και παιχνίδι. 
2. Ανάπτυξη φωτογραφικού έργου με θέμα τον “Κενό Χώρο” 
Ένας βαθύτερος στοχασμός πάνω στο φωτογραφικό μέσο, μέσα από δύο συνεχόμενους κύκλους με στόχο την ανάπτυξη προσωπικού ύφους και την αυτογνωσία. 

Γ. Η Εικόνα και το Σώμα 
Φωτογραφικές Περιπλανήσεις με τον Άκη Χρήστου
Συναντήσεις με την φωτογραφία σε εβδομαδιαία βάση, μέσα από συντονισμένες φωτογραφικές περιπλανήσεις σε επιλεγμένα σημεία για φωτογράφιση.

* Επιλογή από τα έργα των συμμετεχόντων σε όλα τα σεμινάρια πρόκειται να προβάλλεται μέσω του Δικτύου Hocus Photus με ενδεχόμενο την έκθεση του τελικού έργου μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων. 
* Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν από τις 11 Οκτωβρίου 2021 έως το τέλος Μαϊου 2022.
* Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο hocusphotus2@gmail.com  και επισκεφθείτε το https://hocusphotus.com/studium/ 
* Aναλυτική παρουσίαση του σκεπτικού και του τρόπου διεξαγωγής των σεμιναρίων θα γίνει την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στις 20:30 μέσω της πλατφόρμας zoom. Για να συνδεθείτε:  
Join Zoom Meeting 
https://us02web.zoom.us/j/82659738867?pwd=RllwcEt6ZTZ4bkJZbDVrdU5PY0d2UT09 
Meeting ID: 826 5973 8867 
Passcode: 9Ohv5v

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.