«Ζάτοπεκ» | Παρουσίαση graphic novel και προβολή

«Ζάτοπεκ» | Παρουσίαση graphic novel και προβολή

Το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοκαφέ Ζάτοπεκ σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον δρομέα μεγάλων αποστάσεων ΕΜΙΛ ΖΑΤΟΠΕΚ με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel των ΓΙΑΝ ΝΟΒΑΚ και ΓΙΑΡΟΜΙΡ 99 την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:00 μ.μ (Βιβλιοκαφέ Ζάτοπεκ: Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, Αθήνα)

Για τον Ζάτοπεκ θα μιλήσουν οι:

> Σπύρος Ανδριόπουλος, πλοίαρχος, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αντιπρόεδρος για την Ευρώπη του CISM (International Military Sports Council- Διεθνές Στρατιωτικό Αθλητικό Συμβούλιο
> Νίκος Τσώνης, αθλητικός δημοσιογράφος, «Η φωνή του ελληνικού στίβου» γνωστή και τόσο οικεία σε όλους μας, ο άνθρωπος που μας μετέδωσε 9 Ολυμπιακούς Αγώνες, 15 παγκόσμια πρωταθλήματα και πολλούς άλλους κορυφαίους αγώνες.
> Λουτσίε Κουλίγκοβα, διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας
> Σόνια Στάμου-Ντορνιάκοβα, μεταφράστρια

Μετά τις ομιλίες θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Ντάβιντ Όντριτσεκ «Ζάτοπεκ» 52’ (2016) σε  Διεθνή Πρεμιέρα!

Παράλληλα, στον χώρο του καφέ θα υπάρχει έκθεση που θα περιλαμβάνει δέκα επιλεγμένες σελίδες του graphic novel σε αφίσες.

Λίγα λόγια για το Graphic Novel:

Η συναρπαστική ιστορία του μεγαλύτερου αθλητή της Τσεχίας, και πιο σημαντικού Ολυμπιονίκη όλων των εποχών, Εμίλ Ζάτοπεκ, σε κόμικς!

To νέο Graphic Novel (Εικονογραφημένο μυθιστόρημα) για την ζωή του θρυλικού δρομέα και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Έμιλ Ζάτοπεκ, κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Τσέχικου Κέντρου Αθήνας την χρονιά που γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Το βιβλίο των Jan Novák (κείμενο) και Jaromír 99 (Jaromír Švejdík, εικονογράφηση) δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις των σπορ, τους δρομείς και τους μαραθωνοδρόμους, αλλά και στους λάτρεις των καλών κόμικ, της πρωτότυπης εικονογράφησης και των δυνατών βιογραφικών ιστοριών.

Το κόμικ «Ζάτοπεκ» με τον υπότιτλο «... αν δεν μπορείς άλλο, τρέξε πιο γρήγορα», κυκλοφόρησε στην Τσεχία το 2016 σε συνεργασία με την Τσεχική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στην Ελλάδα την έκδοση ανέλαβε ο εκδοτικός οίκος Kαστανιώτης και μεταφράστηκε από τα Τσέχικα από την κα Σ. Στάμου Ντορνιάκοβα.

Λίγα λόγια για το Ντοκιμαντέρ:

Φιλοδοξία, θέληση και ταλέντο. Το ταξίδι στην επιτυχία του θρυλικού Τσεχοσλοβάκου δρομέα με το παρατσούκλι "Τσέχικη ατμομηχανή". Ο ‘Εμιλ Ζάτοπεκ,  κάτοχος 18 παγκόσμιων ρεκόρ, απέκτησε διεθνή φήμη όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι, κατάφερε να κερδίσει τα 5 χλμ., 10 χλμ. και τον μαραθώνιο. Η μεγαλειώδης επιτυχία του ζωντανεύει στην ταινία γεμάτη σπάνιες λήψεις από τη ζωή του, από τους αγώνες και μέσα από τις μνήμες των αγαπημένων του προσώπων, αντιπάλων και φίλων του.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.