Υβριδικές Γέφυρες / Απροσδιόριστα Όρια στο Μπάγκειον

Υβριδικές Γέφυρες / Απροσδιόριστα Όρια στο Μπάγκειον

Στον χώρο του φουαγιέ του ‘Μπάγκειου Ξενοδοχείου’ στήνεται μία κατακόρυφη στήλη, στοιχείο γεφύρωσης και συμβολικής στήριξης. Εικονική στήριξη του φθαρμένου κτίσματος του όψιμου νεοκλασικισμού (1880), και γεφύρωση της παλαιάς αίγλης του κέντρου της Αθήνας με την σημερινή εικόνα της νέας κοινωνικής σύνθεσης του κέντρου της πόλης, όπου το τοπικό γίνεται διεθνές.

Ο ρουχισμός, που ανήκει στο πλαίσιο των πραγμάτων που ονομάζουμε ‘υπάρχοντα’, αντηχεί σε προσωπική και κοινωνική κλίμακα, και χρησιμοποιείται ως υλικό/μέσο  σύνδεσης της έννοιας του καταναλωτισμού, της εκτόπισης και του καταφύγιου. Ταινίες συσκευασίας ΄μπαλώνουν΄ ευτελώς την φθορά του πατώματος, αντανακλώντας στην γυαλιστερή τους επιφάνεια, τον φθαρμένο αρχιτεκτονικό χώρο που τις περιβάλλει και τους επισκέπτες που κινούνται πάνω σ’ αυτές.

Στην περίοδο που ο Coronavirus μεγάλωσε τις αποστάσεις και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον χώρο, τον χρόνο και ο ένας με τον άλλον, η εφήμερη εγκατάσταση Υβριδικές Γέφυρες / Απροσδιόριστα Όρια, φιλοδοξεί να θέσει ερωτήματα σχετικά με την έννοια του εφήμερου και του μνημειώδους, του τοπικού και του οικουμενικού, του φθαρτού, του οικολογικού και της ανθεκτικότητας σε έναν κόσμο μετά τον ιό.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.