ΥΒΟΝΝΗ - Μία προσέγγιση στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς

ΥΒΟΝΝΗ - Μία προσέγγιση στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς

Σε μια από τις συνηθισμένες κοινωνικές συγκεντρώσεις στο παλάτι, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ένας νέος με αντισυμβατική συμπεριφορά, γνωρίζει την Υβόννη, μια κοπέλα που ζει  στην αδράνεια και τη σιωπή της. Η αλλόκοτη παρουσία και συμπεριφορά της προκαλεί την περιέργεια του Φίλιππου, ο οποίος αποφασίζει από καπρίτσιο και αντιδραστική διάθεση να την παντρευτεί. H ανακοίνωση του γάμου φέρνει αναστάτωση στο παλάτι. Η απόκοσμη παρουσία της Υβόννης προκαλεί την αποστροφή των γύρω της. Τι αλήθεια τους θυμίζει; Μήπως το κορίτσι αυτό φέρει κάτι από το οποίο κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει;

H σκηνοθεσία του Μιχάλη Γιγιντή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και φέρει πρωτότυπα στοιχεία – όπως η σκηνή που η Υβόννη (Nalyssa Green) μας παρουσιάζει τον κόσμο της μέσω της απόκοσμης μουσικής της προερχόμενης από ένα ιδιαίτερο μουσικό εργαλείο που παράγει ήχους μέσω της κίνησης των χεριών. Η Nalyssa Green, ξεπερνώντας τη δυσκολία που φέρει η σωματική ακινησία που επιβάλλει ο ρόλος της Υβόννης, καταφέρνει να αποδώσει μοναδικά τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα της ηρωίδας, ενώ την ίδια ερμηνευτική αρτιότητα διατηρεί και ο υπόλοιπος θίασος.

Η «Υβόννη» είναι ένα έργο που αν και γραμμένο το 1935, φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο σήμερα και αξίζει να το δείτε.

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Βίτολντ Γκομπρόβιτς
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιγιντής
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Πρωτότυπη μουσική/ Live performance :Nalyssa Green
Κινησιολογική επιμέλεια:Κατερίνα Λιόντου
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιουλία Γεωργίου
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα "Γέφυρα"

Ηθοποιοί:
Αναστασόπουλος Νίκος
Γεωργίου Ιουλία
Nalyssa Green
Δαφνή Ελένη
Καλαντζής Μάνθος
Καπελέρης Γιάννης
Μέρμηγκα Αντέλα
Μπισμπικόπουλος Γιάννης
Χαλδεάκης Νίκος

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.