Υπηρέτης δύο Αφεντάδων |ομάδα ΙΔΕΑ

Υπηρέτης δύο Αφεντάδων |ομάδα ΙΔΕΑ

Κάθεσαι αναπαυτικά στα κόκκινα καθίσματα του θεάτρου Άλφα.Ιδέα και περιμένεις η κόκκινη στρογγυλή κουρτίνα να ανοίξει για να δεις τί έχουν κάνει πάλι αυτά τα παιδιά εκεί μέσα. Και αυτό που συμβαίνει είναι αποκαλυπτικό: σε ένα κλασικό έργο, ένα πολύ γνωστό έργο, 9 ηθοποιοί παίζουν, τρέχουν, τραγουδάνε και παρασύρουν τον θεατή σε ένα παράλληλο, κωμικό και βαθιά πολιτικό σύμπαν. Έξτρα στοιχείο το πανέμορφο σκηνικό με τις κουρτίνες που ανοιγοκλείνουν και αλλάζουν διαρκώς το χώρο κατά το δοκούν.

Backstage video της παράστασης από το deBόp.gr

Η παράσταση έχει να κάνει περισσότερο με την ουσία του έργου του Γκολντόνι και λιγότερο με το έργο καθεαυτό. Η διασκευή είναι εξαιρετική, ο ρυθμός είναι γρήγορος σε σημείο που ξεχνάς πότε είσαι στο εκεί και πότε στο τώρα. Περιλαμβάνει στοιχεία από Τιμ Μπάρτον, commedia dell'arte, Τσάρλι Τσάπλιν, επιθεώρηση, αυτοσχεδιασμό, θέατρο δρόμου μέχρι μάσκες, σύγχρονες παρεκβάσεις, εγκιβωτισμένα επεισόδια για να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα ασυγκράτητου γέλιου και βαθιάς σκέψης.

Οι 9 ηθοποιοί με την -για ακόμα μια φορά- ευρηματικότατη σκηνοθεσία του Κώστα Γακη δίνουν τα πάντα πάνω, κάτω και πίσω από τη σκηνή. Τελικά, η κωμωδία του Γκολντόνι μπορεί να είναι ένα απολαυστικό σύγχρονο έργο, με καυστικό χιούμορ και μηνύματα που μόνο αν δουλέψεις με στόχο και κατεύθυνση όπως αυτή η ομάδα μπορείς να τα παραδώσεις στο κοινό με αυτόν τον απλό, αμιγώς θεατρικό και ουσιαστικό τρόπο.

Ευτυχούμε να έχουμε στην πόλη μας αυτό το θέατρο!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα Ιδέα
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Κώστας Γάκης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή, Ανθή Φουντά
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Δρακόπουλος Γιάννης, Ευθυμίου Χρήστος, Κοψιδάς Γιώργος, Λιλικάκης Σταύρος, Μανιατάκου Λήδα, Μουστάκα Αθηνά, Μπιμπής Κωνσταντίνος, Παπουτσάκη Κατερίνα,  Φιλιός Άκης.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.