Yoga και Soundbath σε παραλία του Σουνίου

Yoga και Soundbath σε παραλία του Σουνίου

Tώρα το καλοκαίρι, η Υοga και το Soundbath, με την αύρα της θάλασσας και τον ήχο απο το κύμα, αποκτούν άλλη διάσταση! Γι' αυτό και η Healthy Life μας προσκαλεί σε μια εμπειρία που συνδυάζει Hatha Yoga & Soundbath στην παραλία, δίπλα σε ένα απο τα πιο δυνατά στοιχεία της φύσης: το νερό, τη θάλασσα! 

Oι συμμετέχοντες, μπορούν να κάνουν νωρίτερα το μπανάκι τους και να συνεχίσουν με τη χαλαρωτική συνεδρία. Μια ευκαιρία να αποφορτιστούν και να υποδεχθούν με δύναμη, θετική ενέργεια και χαρά την εβδομάδα που έρχεται.

Η συνεδρία θα έχει συνολική διάρκεια 2 ώρες. Θα ξεκινήσει με Hatha Yoga, με τον Yoga instructor Διονύση Κατσούδα (διάρκειας μίας ώρας) και ο διαλογισμός (διάρκειας μίας ώρας)  θα συνεχιστεί με ηχοθεραπεία (Soundbath) με τον Νίκο Νικολακόπουλο

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν αναπνοές, χαιρετισμους στον ήλιο, θα μπούν σε διάφορες θέσεις (asanas) και θα χαλαρώσουν στη savasana. Η συνεδρία είναι ανοιχτή σε όλα τα επίπεδα καθώς θα δοθούν παραλλαγές των στάσεων.Το Soundbath θα γεμίσει του συμμετέχοντες με έμπνευση, ηρεμία και αυτοπεποίθηση για να τονώσουν την δημιουργικότητά τους και να «ανθίσουν» εσωτερικά. Ο Νίκος Νικολακόπουλος, μέσα από τις ευεργετικές ιδιότητες του ήχου και των δονήσεων, θα προσφέρει μια βιωματική εμπειρία βαθιάς σωματικής χαλάρωσης, εξισορρόπησης ενέργειας και συναισθηματικής αναζωογόνησης. Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν με τους ήχους των Tibetan Singing Bowls, Gong, Crystal Singing Bowls και άλλων ηχοθεραπευτικών οργάνων, ενώ είναι ξαπλωμένοι σε στάση Savasana. Το Soundbath είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική μέσω της βιοανάδρασης. 

Πληροφορίες για τη Hatha Yoga και τον instructor μπορείτε να βρείτε εδώ.
Πληροφορίες για το Soundbath και τον instructor μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Οι συμμετέχοντες:
* θα πρέπει να έχουν yoga mats και να φέρουν κουβερτούλες για να σκεπαστούν προκειμένου να απολαύσουν την εμπειρία στο έπακρο. Eπίσης καλό θα ήταν να φέρουν και ένα αντικουνουπικό.
* να φορούν άνετα και ζεστά ρούχα. Προτείνεται επίσης να μην έχουν καταναλώσει καφέ την ίδια ημέρα καθώς και να έχουν φάει ελαφρά. Το κύριο μέρος (χαλάρωσης) του εργαστηρίου θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα το οποίο ισοδυναμεί με έως και 3 ώρες ποιοτικού ύπνου.
* δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη σχετική εμπειρία, όμως όσες φορές επαναλαμβάνουν τη συγκεκριμένη πρακτική, ο οργανισμός αναπτύσσει την δυνατότητα του να αφήνεται και να βυθίζεται μέσω των ήχων, όλο και περισσότερο.
* συνολικά για την εμπειρία να υπολογίζουν διάρκεια 2 ώρες.
* Κόστος συμμετοχής: €15 
* Tόπος: σε μια παραλία του Σουνίου που να βλέπει Δύση.Το σημείο συνάντησης θα ανακοινωθεί σε όσους πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

* Ώρα προσέλευσης 19:00μ.μ.| Ώρα έναρξης: 19:30μ.μ. | Ώρα λήξης: 21:30μ.μ.
* Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: shorturl.at/hpIJL

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (SOUNDBATH)
Η Ηχοθεραπεία είναι μια ήπια μέθοδος θεραπείας και χαλάρωσης, με βαθιά επίδραση στο νου και το σώμα, τις ρίζες της οποίας εντοπίζουμε στην αρχαία Ελλάδα, την Ινδία, το Θιβέτ, στις Σαμάνικες παραδόσεις καθώς και σε πολλές παραδόσεις της Ανατολής.
Με τη χρήση θεραπευτικών ήχων, οδηγούμαστε στη βαθιά χαλάρωση όπου οι συχνότητες λειτουργίας του εγκεφάλου μειώνονται και συντονίζονται στα κύματα Θήτα.
Σε αυτές τις συχνότητες ο οργανισμός αποβάλλει τις εντάσεις και αναλαμβάνει την εξισορρόπηση και αυτοθεραπεία σώματος και νου. Την ίδια στιγμή, λόγω του μεγάλου ποσοστού νερού που βρίσκεται στο σώμα μας, οι δονήσεις ταξιδεύουν μέσα σε αυτό κάνοντας ένα ήπιο μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο ενω βοηθά τα ζωτικά όργανα να εναρμονιστούν μεταξύ τους και να επανέλθουν στην υγιή τους κατάσταση.

Κύριες επιδράσεις της Ηχοθεραπείας:
• Γρήγορη επίτευξη βαθιάς χαλάρωσης
• Χαλάρωση μυϊκών και νοητικών εντάσεων, αποβολή άγχους και αρνητικών σκέψεων
• Βελτίωση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων και εναρμόνιση μεταξύ τους
• Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της δημιουργικότητας και την αποδοτικότητας
• Βελτίωση ποιότητας ύπνου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.