Υο-Υο Ma | Bach Project στο Ηρώδειο

Υο-Υο Ma | Bach Project στο Ηρώδειο

O κορυφαίος βιολοντσελίστας Yo-Yo Ma (Γιο-Γιο Μα) συμπεριέλαβε την Αθήνα ανάμεσα στους 36 σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας του "Bach Project". Για μία μοναδική βραδιά, ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τις 6 σουίτες του Γ.Σ. Μπαχ για τσέλο, χωρίς συνοδεία, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Αναλυτικότερα, θα παίξει:
Σουίτα αρ. 1 σε σολ μείζονα, Σουίτα αρ. 2 σε ρε ελάσσονα, Σουίτα αρ. 3 σε ντο μείζονα, Σουίτα αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα, Σουίτα αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, Σουίτα αρ. 6 σε ρε μείζονα.

Ο Yo-Yo Ma δεν κρύβει την ιδιαίτερη αδυναμία του στον Μπαχ, το έργο του οποίου θεωρεί ότι καθόρισε τη ζωή του: «Οι 6 Σουίτες για τσέλο του Μπαχ είναι σταθεροί μουσικοί συνοδοιπόροι μου. Εδώ και εξήντα χρόνια μου δίνουν έμπνευση, ανακούφιση και χαρά, σε περιόδους άγχους, γιορτής ή απώλειας. Πόση δύναμη έχει αυτή μουσική που ακόμα και σήμερα, 300 χρόνια μετά τη σύνθεσή της εξακολουθεί να προσφέρει παρηγοριά σε δύσκολους καιρούς;».

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.