«Χριστόν Προϋπαντήσατε» | Μελωδίες του Αγίου Δωδεκαημέρου

«Χριστόν Προϋπαντήσατε» | Μελωδίες του Αγίου Δωδεκαημέρου

Με υπέροχους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς ύμνους και μελωδήματα υποδέχονται Οι Φίλοι της Μουσικής την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, ερμηνεύουν κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καλωσορίζοντας τα γεγονότα της Θείας Γέννησης και των Φώτων. Ο αρχοντάρης-αφηγητής συμπληρώνει και επεξηγεί τα ακούσματα με ιστορικές και μουσικές αναφορές

Μια πρόγευση των χαρμόσυνων εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου στο Μέγαρο. 

Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία
Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα Εθνικού Ωδείου Αθηνών

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Μιχαήλ Μακρής
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Στυλιανός Μακρής
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Νικόλας Βαφειάδης
ΚΕΙΜΕΝΑ Μανώλης Βαμβακάς
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Παύλος Παπαδόπουλος - βιολί, Ηλίας Υφαντίδης - ποντιακή λύρα, Αγγελίνα Τκάτσεβα - σαντούρι, Ελένη Βασιλειάδη - κανονάκι, Φώτης Μυλωνάς - νέι, Αλέκος Βρέτος - ούτι, Νίκος Παγκράτης - λαούτο, Στέφανος Χρήστου - κλαρίνο, Γιώργος Φίλιππας - κρουστά.

Μεταγραφή τραγουδιών Β’ μέρους: Παύλος Παπαδόπουλος

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ και στα Ταμεία του Μεγάρου
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.