Χειμώνας 2021 | Εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Χειμώνας 2021 | Εκπαιδευτικά προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 έως 8 ετών περιλαμβάνουν βιωματικές δραστηριότητες με θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική Μυθολογία. Τα προγράμματα του Δεκεμβρίου έχουν, όπως πάντα, χριστουγεννιάτικα θέματα, μέσα από τα οποία τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Σάββατο και Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021
Φουρτούνες στον Όλυμπο
Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά έστησαν καβγά.  Πιο πέρα στέκονται η Ήρα με την Αφροδίτη. Να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή που μπαίνουν στη μέση! Μα, πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη; Τα παιδιά θα βοηθήσουν τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους.

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
Στα ίχνη του Οδυσσέα!
Ταξίδια, περιπέτειες, απρόσμενες συναντήσεις, αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και εχθροί είναι μερικά μόνο από αυτά που θα διηγηθεί στα παιδιά ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του. Τα ίχνη του θα τα προκαλέσει να τον ακολουθήσουν...

Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Ηρακλής: 12 άθλοι σε μια μέρα
Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά... πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν μέσα από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στον μύθο, το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021
Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες
Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα, εκτός από τους κατοίκους  της Ζυμαροχώρας. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία τους ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Μέλια και ζάχαρη παντού… Πού θα οδηγήσει  όλο αυτό; Οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να  σταματήσει τον καβγά. Εσείς παιδιά, τι λέτε; Θα δεχτείτε αυτή την πρόκληση;

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021
Μια μέρα στο Καλικατζαροχωριό
Μικροί και μεγάλοι Καλικάντζαροι αγαπούν τις τρέλες, τις σκανταλιές, τα παιχνίδια και τις λιχουδιές. Μια επίσκεψη στο Καλικαντζαροχωριό, θα πείσει τα παιδιά πως τελικά δεν είναι κακοί, αλλά ζαβολιάρηδες πολύ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα:
* Απευθύνονται σε παιδιά 5 έως 8 ετών
* Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 16:30 στο Κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
* Έχουν Διάρκεια  90’ (16:30-18:00)
* Τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον Covid-19.
* Κόστος συμμετοχής: 8,5€
* Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.