Χαρά Κότσαλη | Τo be possessed

Χαρά Κότσαλη | Τo be possessed

Ένα χρόνο μετά την πρώτη παρουσίαση στο φεστιβάλ νέων χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση κι εν μέσω περιοδείας σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού, η Xαρά Κότσαλη προσγειώνεται για τρεις Τετάρτες στο Θέατρο Θησείον με την παράσταση “to be possessed”.

Σώματα που ξεχειλίζουν, σώματα που γνωρίζουν γλώσσες που δεν διδάχθηκαν, σώματα που εισέρχονται σε μια ζώνη διακινδύνευσης και ταυτόχρονα γίνονται απειλητικά. Σώματα για πάντα εκτός εαυτού, μορφές εμπειρίας που αμφισβητούν την αυτάρκεια και την αυτονομία του ατόμου.

Το “to be possessed” είναι μια σόλο σωματική και ηχητική περφόρμανς που εκθέτει υλικές και ηχητικές πτυχές ενός ετερόκλητου DIY αρχείου «δαιμονισμένων» γυναικών.

Η γενεαλογία των κατειλημμένων σωμάτων αφηγείται το αδύνατο της απόλυτης μοναξιάς και αποκαλύπτει ότι ο λόγος και η γραφή, η πράξη και η συνείδηση, o άυλος και ο υλικός κόσμος είναι στοιχειωμένα από φωνές που προηγήθηκαν και φωνές που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Συλλέγοντας ένα αρχείο ήχων, εικόνων και υλικών, το έργο αποπειράται να βάλει διαφορετικές φωνές σε συνομιλία για το βίωμα και την έννοια της κατάληψης από δυνάμεις που ξεπερνούν το ατομικό σώμα, για τη μοναχικότητα ως συνάντηση με τις φασματικές παρουσίες της μνήμης και της σκέψης, για τα αντικείμενα που κουβαλάνε άλλες ζωές και, τελικά, για «τα ανήκουστα τραγούδια», την αόρατη μουσική που κατοικεί στα επί σκηνής ντοκουμέντα.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε στο Onassis Dance Days της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το Φεβρουάριο του 2023.

Συντελεστές:

Ιδέα, χορογραφία & ερμηνεία: ΧΑΡΑ ΚΟΤΣΑΛΗ
Δραματουργία: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εικαστικός σύμβουλος: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΡΑΒΗΤΑΣ
Μoυσική & Σχεδιασμός ήχου: JEPH VANGER
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση, Μετάφραση φωνής και εναρμόνιση Lip Sync: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΥΠΑΝΗ
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΕΛΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εκτέλεση Παραγωγής : DELTA PI
Ανάθεση - Παραγωγή: ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.