«Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος)» στο Θέατρο 104

«Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος)» στο Θέατρο 104

Η Φαίη και η Ελπίδα φίλες από πάντα. Δύο νέοι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022.Και περίπου όπως όλοι οι άνθρωποι στην Αθήνα του 2022 έχουν σχέδια, φόβους, όνειρα ματαιωμένα, όνειρα που παραμένουν όνειρα, χιούμορ, μεγάλα μυστικά, μικρά μυστικά, αυτοσαρκασμό, αναζητήσεις και έντονη ανάγκη για εκτόνωση. Μια αναγκαστική συγκατοίκηση τις φέρνει ακόμη πιο κοντά και πυροδοτεί συγκρούσεις, ενδοσκόπηση και οριακές συμπεριφορές.

Το Χάος και Τάξη (Ένας Φαύλος Κύκλος) είναι ένα έργο για μια γενιά που είχε περίπου τα πάντα και τα έχασε σχεδόν όλα. Που δεν σταματά να ονειρεύεται, να ελπίζει, να σπάει πλάκα, αλλά και να γκρεμίζει ότι έχτισε αφού πλέον δε φοβάται να χάσει. Για μια γενιά που τα έχει ζήσει όλα. Ή και τίποτα.

Σκηνοθετικό σημείωμα
Μέσα από την σύντομη συγκατοίκηση των δύο κεντρικών ηρωίδων της ιστορίας παρακολουθούμε τους σύγχρονους προβληματισμούς που μαστίζουν τις νεότερες γενιές. Άνθρωποι που βιώνουν δυσκολίες αλλά έχουν την δυνατότητα την ίδια στιγμή να πάρουν μια ασφαλή απόσταση από αυτά που τους απασχολούν και να αντιμετωπίσουν την ζωή με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Άνθρωποι που ενώ παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά την επόμενη στιγμή δεν διστάζουν να τον αποδομήσουν μπροστά στο κοινό που παρακολουθεί σαν το τρίτο μάτι στην ιστορία. Οι ηρωίδες του έργου χτίζουν γκρεμίζοντας, σπάνε πλάκα και στο τέλος τα σπάνε γενικώς. Κι αυτό δημιουργεί την ταύτιση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Γιώργος Τριανταφύλλου / Μαρία - Στέλλα Γκότση
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τριανταφύλλου
Πρωτότυπη Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Στίχοι Τραγουδιού: Γιώργος Τριανταφύλλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Τριανταφύλλου
Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Σωτηροπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Νιρέτα Γκόνου
Video: Χρήστος Γκίνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία - Στέλλα Γκότση
Δραματουργική Επεξεργασία: Δημήτρης Τριανταφύλλου
Κατασκευή Σκηνικού: archlabyrinth 
Φιλική Συμμετοχή: Νέλλη Μποφίλιου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Διανομή: Ελένη Θεοδοσοπούλου, Φανή Κουλούρη

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.