Χανς Κόλχαας του J. Saunders | Λίλλυ Μελεμέ

Χανς Κόλχαας του J. Saunders | Λίλλυ Μελεμέ

Ο πολυχώρος τέχνης "Art 63" και η δραματική σχολή Αθηνών "Γιώργος Θεοδοσιάδης" παρουσιάζει, για τη θεατρική σεζόν 2018 - 2019, τη θεατρική παράσταση "Χανς Κόλχαας" του James Saunders. Με την παραγωγή αυτή εγκαινιάζεται ο νέος Θεατρικός πολυχώρος Art63 επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 63.

Πρόκειται για μια από τις γνωστότερες διασκευές της νουβέλας "Μιχαήλ Κόλχαας" του Χάϊνριχ φον Κλάϊστ. Το έργο γραμμένο το 1800, είναι από τα κορυφαία δείγματα της γερμανικής φιλολογίας. Ο James Saunders, έγινε γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό από την παράσταση του έργου του «Χανς Κόλχαας» που είχε παρουσιάσει το 1974 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας ο Γιώργος Θεοδοσιάδης, σε σκηνοθεσία και μετάφρασή του. Φέτος, η Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδης» τιμώντας τη μνήμη του ιδρυτή της και εγκαινιάζοντας το νέο θεατρικό χώρο που λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της, το Art 63, πραγματοποιεί νέο ανέβασμα σε σκηνοθεσία της Λίλλυ Μελεμέ. Ο μύθος τοποθετείται την εποχή που η επανάσταση των χωρικών στη Γερμανία έχει σβήσει, αφήνοντας απόηχο αναρχίας στα γερμανικά κρατίδια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Κίνηση: Κική Μπάκα
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Δραματουργική επεξεργασία: Τόνια Τσαμούρη
Σκηνικά/Κοστούμια: Άννα Ζούλια, Σύλβια Χαρατσάρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Τρίκκης

Χανς Κόλχαας: Νίκος Νίκας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Αλ Ταπάς Σάλλη, Γεωργίου Παμπίνα, Θεολόγη Ηλέκτρα, Καρακυριάκος Γιώργος, Μαράκη Τόνια, Ματσιαρόκος Χρήστος, Ξούλος Γιώργος, Πέττα Δέσποινα, Ράϊος Παναγιώτης, Rodi James, Σκιαδαρέση Νίκη