ΑΝΑΒΟΛΗ | We Lost The Sea | Nu Metal από την Αυστραλία

ΑΝΑΒΟΛΗ | We Lost The Sea | Nu Metal από την Αυστραλία

Πίσω στο 2007 το nu metal ήταν ένας από τους κυρίαρχους ήχους της δεκαετίας. Λίγες μπάντες τόλμησαν να πάνε τη μουσική τους σε έντονα πειραματικά μονοπάτια, κρατώντας ταυτόχρονα τον metal χαρακτήρα τους. Μία από αυτές γεννήθηκε εκείνη τη χρονιά στο Σίδνεϊ. Ήταν οι We Lost The Sea.

Όλα τα μέλη των We Lost The Sea ήταν φίλοι μεταξύ τους και διέθεταν σημαντική μουσική εμπειρία. Αυτό τους επέτρεψε να βρουν από νωρίς τους ρυθμούς τους και να ξεκινήσουν το καλλιτεχνικό τους έργο.

Το 2010 έδωσαν στο κοινό την πρώτη τους κυκλοφορία, το Crimea. To άλμπουμ συνδυάζει όμορφα τις ήρεμες στιγμές με τα metal ξεσπάσματα, ενώ οι στίχοι μεταφέρουν άψογα το κλίμα του πολέμου στην Κριμαία το 19ο αιώνα.

Το 2012 ήρθε η δεύτερη κυκλοφορία τους: το The Quietest Place On Earth. Πρόκειται για έναν δίσκο που αποζημιώνει τον συγκεντρωμένο ακροατή με τις μουσικές του λεπτομέρειες και τις προσεγμένες του εναλλαγές στο ύφος και στη διάρκεια των κομματιών.

Το 2013 η μπάντα δοκιμάστηκε σκληρά. Ο τραγουδιστής της, Chris Torpy, «έφυγε» και η πορεία της ομάδας δεν θα ήταν ποτέ πια η ίδια. Παρόλα αυτά, η δημιουργία συνεχίστηκε και το 2015 κυκλοφόρησε ίσως ο πιο πειραματικός και «προσωπικός» δίσκος των We Lost The Sea, το Departure Songs.

Η πιο πρόσφατη δουλειά τους βγήκε τον Οκτώβριο του 2019 και ονομάζεται Triumph & Disaster. Εδώ ένας δυστοπικός κόσμος περιγράφεται ολοζώντανα μόνο μέσα από τη δύναμη των οργάνων, σε έναν δίσκο που συνεχίζει άρτια την instrumental ταυτότητα που επέλεξαν οι We Lost The Sea ήδη από τον προηγούμενο δίσκο τους.

Τoν Ιούνιο του 2020 οι Αυστραλιανοί θα φέρουν για πρώτη φορά αυτόν τον κόσμο στη χώρα μας και μας καλούν να μυηθούμε στην ουσία του μέσα από ένα ατμοσφαιρικό, αψεγάδιαστο live.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.