Βραδιά Όπερας με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Βραδιά Όπερας με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου και το Φεστιβάλ Βριλησσίων, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το ανοικτό θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» για να παρουσιάσει μία βραδιά όπερας.

Ο ειδυλλιακός χώρος του θεάτρου θα πλημμυρίσει με τους ήχους από γνωστές και αγαπημένες όπερες μεγάλων συνθετών με τη συμφωνική ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού της Διευθυντή, πολύπειρου μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή.

Η εκφραστική μουσική της ρομαντικής όπερας του 19ου αιώνα ξεχειλίζει από έντονα συναισθήματα που ζωγραφίζονται από τις γοητευτικές μελωδίες, τις πλούσιες αρμονίες και τα πληθωρικά ηχοχρώματα των οργάνων της μεγάλων διαστάσεων ορχήστρας, καθηλώνοντας τον ακροατή. Πρόκειται για μουσική γεμάτη ένταση και πάθος, που εύκολα πλησιάζει και τον λιγότερο μυημένο φιλότεχνο.

Η Φιλαρμόνια διάλεξε για το κοινό των Βριλησσίων ένα ρεπερτόριο από άριες, ντουέτα, κεφάτους χορούς και νοσταλγικές και εσωστρεφείς μελωδίες, που θα συγκινήσουν και θα συναρπάσουν. Οι ξεχωριστές ερμηνείες από τους διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες Άννα Στυλιανάκη (υψίφωνος) και Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος), θα αναδείξουν το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, διανθισμένο από ορχηστρικές εισαγωγές και ιντερμέτζι από γνωστές όπερες.

Ο ηρωισμός, το κέφι, ο έρωτας αλλά και ο θρήνος, η νοσταλγία και άλλα έντονα συναισθήματα ζωγραφίζονται μουσικά και παρουσιάζονται σε ένα αντιπροσωπευτικό μουσικό πρόγραμμα με αριστουργήματα Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών, Αυστριακών, Ρώσων αλλά και Ελλήνων συνθετών.

Το φιλόμουσο κοινό των Βριλησσίων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επιλεγμένα αποσπάσματα από λυρικά έργα των Βέρντι, Πουτσίνι, Μασκάνι, Τσαϊκόφσκι, Μασνέ, Μάγερμπερ και άλλων μεγάλων συνθετών, αλλά και του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη όπερας του 19 ου αιώνα, Σπύρου Σαμάρα.

Η Φιλαρμόνια και ο Βύρων Φιδετζής, έκαναν πέρυσι μια πολύ επιτυχημένη τους επίσκεψη στα Βριλήσσια, όπου, με την αφιλοκερδή συνδρομή 15 περίπου κορυφαίων καλλιτεχνών, τίμησαν τη μνήμη σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του λυρικού θεάτρου. Φέτος, ξεκινούν τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στον ίδιο φιλόξενο χώρο, με τη βεβαιότητα ότι θα γοητεύσουν για μια ακόμη φορά τους φίλους της λυρικής τέχνης και όχι μόνο.

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.