Βραδιά Mozart | Μικρή Νυχτερινή Μουσική

Βραδιά Mozart | Μικρή Νυχτερινή Μουσική

Νέοι λυρικοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν εμβληματικές άριες από όπερες του Μότσαρτ, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Το οργανικό σύνολο εγχόρδων Consonantia διευθύνει η Αρχιμουσικός Μάτα Κατσούλη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο Μικρή Νυχτερινή Μουσική περιλαμβάνει άριες από τις όπερες του Μότσαρτ «Μαγικός Αυλός», «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», «Nτον Τζοβάννι», «Η επιείκεια του Τίτου», αλλά και τη «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» του Μότσαρτ, που ερμηνεύουν καταξιωμένοι μουσικοί.

Η αρχιμουσικός Μάτα Κατσούλη αναφέρει: «Η βασική ιδέα για τη βραδιά αυτή ήταν να δοθεί βήμα σε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Επειδή η λυρική σκηνή στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά μία, ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε μονωδούς που είναι ώριμοι για να υποστηρίξουν ρόλους, να ερμηνεύσουν άριες του ρεπερτορίου τους με οργανικό σύνολο -κι όχι με το καθιερωμένο πιάνο.
Δεν υπάρχει δυσκολότερη, απαιτητικότερη και τελικά γοητευτικότερη φωνητική διαδρομή από αυτή της μουσικής του Μότσαρτ. Η μουσική του είναι τόσο διαυγής και κρυστάλλινη που ακόμη και το παραμικρό ολίσθημα γίνεται αισθητό στα αυτιά κάθε ακροατή.
Γαλήνια, γλυκιά, σαγηνευτική, θυμωμένη, δωρική, αστεία, θλιμμένη, λυρική, ελαφριά, πομπώδης, ακροβατική, ακραία, σπαρακτική. Όλες οι αποχρώσεις των συναισθημάτων συναντώνται στη μουσική του Μότσαρτ. 
Κι εμείς στη βραδιά μας θα ξεδιπλώσουμε με φροντίδα και σεβασμό, ολόκληρη την παλέτα της μουσικής του αιώνιου συνθέτη
».

Ο μπάσος Νικόλας Ντούρος θα ερμηνεύσει τις άριες του Ζαράστρο από το «Μαγικό Αυλό» και το Φίγκαρο από τους «Γάμους του Φίγκαρο», η σοπράνο-κολορατούρα Κατερίνα Οικονόμου θα αναμετρηθεί με τις δύο άριες της Βασίλισσας της Νύχτας από το «Μαγικό Αυλό», η μέτζο-σοπράνο Ευτυχία Γιαννακάκου θα ερμηνεύσει την εμβληματική άρια του Κερουμπίνο από τους «Γάμους του Φίγκαρο»: “Non so piu cosa son, cosa faccio” και την άρια του Άννιο από την «Επιείκεια του Τίτου»: “Torna di Tito al lato” και τέλος η λυρική σοπράνο Κυριακή Βλαχογιάννη θα ερμηνεύσει τις περίφημες  άριες της Τσερλίνα και της Μπαρμπαρίνα από τις όπερες «Ντον Τζοβάννι» και «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», αντίστοιχα.

Παίζουν οι μουσικοί: 
Α’ βιολιά: Εξάρχων: Sergiu Nastasa, Αγγελική Κασδά, Γιάννης Αγρανιώτης
Β’ βιολιά: Νάσος Μαρτζούκος, Σαλομέ Μπουτσουκούρι, Αγγελική Φαναριώτη
Βιόλες: Laurentiu Matasaru, Μαριβίτα Γραμματικάκη
Βιολοντσέλα: Ιάσων Ιωάννου, Περσεφόνη Ασλάνογλου
Κοντραμπάσο: Κωνσταντίνος Σηφάκης
Τύμπανα: Δημήτρης Μαρινάκης
Πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.